Osecká pouť slaví 500 let. Letošní program bude ve velkém stylu
V lokalitě Na Lukách budou vystavená historická vojenská vozidla a technika
Co se chystá

Osek – Známá Osecká pouť, která každoročně přitahuje návštěvníky z Teplicka i z okolních měst, letos slaví 500. výročí. Proto se vedení města rozhodlo letošní program pojmout velkoryse a Osecké slavnosti, které proběhnou o víkendu 20.8.-21.8. tak nabídnou bohatý a pestrý program pro všechny věkové kategorie.

Akci zahájí v sobotu v 9.30 slavnostní průvod od školy v Hrdlovské ulici. Průvod nepřehlédnete, doprovodí ho muzika, kostýmovaní herci, kejklíři, mažoretky nebo chůdaři. Průvod dojde k branám kláštera, které krátce po 10. hodině slavnostně odemkne osecký starosta společně se sedláky z Mariánských Radčic. Osecká pouť na nádvoří cisterciáckého kláštera bude tímto aktem zahájená.
A na co se můžete těšit? Kromě stánkového prodeje s pestrou nabídkou převážně rukodělného zboží, vystoupí celá řada kapel různých žánrů. Sběratele i ostatní zájemce potěší mimořádná Pouťová pošta, která nabídne razítko, vytvořené speciálně k 500. výročí Osecké pouti. Po uzavření historického tržiště ve 22 hodin se na pouťovém prostranství, kde mimochodem nebudou chybět pouťové atrakce, můžete pokochat ohňostrojem.

V programu letošní Osecké pouti je zastoupená řada doprovodných akcí. V klášterním kostele kromě mše od 17. hodiny vystoupí v 19 hodin berlínský chlapecký sbor. Na železniční stanici Osek – dolní nádraží začne v 10 hodin výstava veteránů a nepřetržitě, do 18. hodiny, tady bude až k České poště jezdit motorový vláček. Na nádraží Osek – město si můžete od 9-19 hodin prohlédnout železniční expozici.

V ulici Obránců Míru v areálu chovatelů bude přichystaná prodejní výstava domácích zvířat. V lokalitě Na Lukách se bude konat už tradiční výstava historických vojenských vozidel a techniky. Dům dětí a mládeže v Dolnonádražní ulici připravil výstavu modelové železnice a modelů vláčků. V Informačním centru se můžete podívat na výstavu fotografií historického i současného Oseka a na expozici staročeské kuchyně.

V neděli se brány klášterního areálu otevřou už v 9 hodin. Nádvoří kláštera bude i v neděli hostit řadu kapel a divadelníků. V kostele se od 10.30 uskuteční poutní mše svatá a od 18. hodiny tu vystoupí houslový virtuóz Jaroslav Svěcený se svými hosty. Také v neděli pokračují stejné doprovodné akce jako v sobotu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru