Průvodci odvedou návštěvníky netradičně do sklepení pod zámkem
Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Duchcov – O víkendu se znovu otevře pro zájemce valdštejnské sklepení duchcovského zámku. Návštěvníci se tak budou moci v sobotu 17. a v neděli 18. září podívat do sklepních prostor pod hlavním zámeckým křídlem a pod křídlem Casanovským. Tedy do míst, kam se v průběhu běžných prohlídek nedostanou. Akci pořádá Státní zámek Duchcov v rámci Dnů evropského dědictví.

Součástí netradiční prohlídkové trasy budou vinné a zásobní sklepy. Návštěvníci se dozvědí o jejich zajímavé historii a v kontextu s historií duchcovského zámku se tak s místem, kde pobýval slavný Giacomo Casanova, seznámí i z jiného úhlu pohledu. Dozví se například, kdy byly sklepní prostory vystavěny, k čemu sloužily za války nebo jak přišel duchcovský zámek o poslední zámecké víno.

Prohlídky začínají po oba dny v 10, 12.30 a v 15 hodin. Kdo chce mít jistotu, může si netradiční prohlídku zarezervovat na čísle 417 835 301.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru