VIDEO: V Terezíně se konají velké Josefínské slavnosti. Vraťte se do doby pohádky S čerty nejsou žerty
Foto: archiv / město Terezín / Terezínské slavnosti
Co se chystá

Terezín - V Terezíně se v sobotu 1. října konají tradiční oslavy založení města se zaměřením na jeho vojenskou historii. Připomínají časy, které znáte z pohádky S čerty nejsou žerty.

Josefínské slavnosti připomínají založení pevnosti Terezín 10. října 1780.  Jde o jedny z největších slavností zaměřených na toto období v Evropě. Každoročně je navštěvují z Čech, Slovenska, Německa, Polska, Francie, Rakouska, Ruska, Srbska a dalších států. 

Z minulých ročníků

https://www.youtube.com/watch?v=63ayKvaamU8

Projděte si vojenské ležení, tržiště, stará řemesla a okuste dobu dávno ztracených staletí. Zažijte vřavu dobývání pevnosti, projděte se po terezínských hradbách i jeho podzemí a okuste něco opravdu netradičního.

Uvidíte vojenské přehlídky, ale i ukázky vojenského výcviku, velkolepou denní bitvu a fascinující noční bitvu, slavnostní průvod městem, tržiště, stará řemesla i pestrý doprovodný program.

edeniky 4504

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru