Klíny - Loňksý závod MTB seriálu Enduroserie, jemuž poprvé poskytl zázemí Sportareál Klíny, se konal téměř v polovině října. Teploty lehce nad nulou, mrholení, občas déšť a banda promrzlých cyklistů, ohřívajících se u provizorních táboráků – tak nějak vypadal závodní víkend. A nakonec jsme i přes nástrahy počasí slyšeli v podstatě jen samé kladné ohlasy.

Letošní závod bude nejspíš trochu jiný. Termín je totiž posunut na 15. - 16. července, je tedy docela možné, že se dočkáme opačného extrému. MTB závody, které se v letních měsících jezdí po Krušných horách, už byly nejednou svědkem situace, kdy teploměr v horní stanici lanovky ukazoval třicítku už v dopoledních hodinách.

Další změny, které závodníky čekají, budou přímo na trati. Krušné hory nabízí poměrně bohaté množství variant, kudy vést transfery i samotné měřené úseky. Z tohoto důvodu bude více než polovina tratě inovovaná. Závodní okruh bude dlouhý zhruba 30km, bajkeři na něm absolvují 5 měřených úseků. Z toho 2 budou přímo v bikeparku na Klínech, kde bude možné k dopravě na start jedné RZ využít lanovou dráhu. Zbývající 3 „erzety“ se pojedou v okolí sport areálu Klíny. Transfery i měřené úseky budou využívat částečně trasy krušnohorských MTB závodů a turistické stezky. Závodníci zavítají např. na Mračný vrch, Střelnou, projedou také okolo Janovské přehrady nebo Flájské obory. K jedné RZ bude částečně využita DH trať podél nedaleké sjezdovky v Meziboří. Přílišné technické náročnosti by se neměl nikdo bát, např. bikepark, který lemuje sjezdovku, je v létě hojně využívám i méně technicky zdatnými cyklisty, kteří zde často tráví letní odpoledne s celou rodinou. Právě pro ty, kteří se nepovažují za zkušené enduro závodníky, bude opět připravena o jednu RZ zkrácená verze - kategorie Hobby. Časový limit bude stanoven až před závodem – dle situace na trati. Každopádně během transferů mezi jednotlivými RZ bude dostatek času na odpočinek, občerstvení, příp. na údržbu kola. Trať bude plně vyznačena v sobotu 15.7. od 10:00, od tohoto času bude povolen trénink.

Přihlášku je možné podat online na www.ceskaenduroserie.cz, nebo osobně v kanceláři závodu ve Sportareálu Klíny v sobotu 15. 7. 2017 mezi 15. a 18. hodinou. V den závodu 16. 7. 2017 je možné přihlásit se od 8:00 do 9:00 hod. První závodník odstartuje v 9 hodin, další budou následovat v půlminutových intervalech.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru