Muzeum v Mostě zve na výstavu Terakotové armády, její otevření se plánuje na 1. týden v říjnu
Foto: Oblastní muzeum v Mostě
Co se chystá

Most - První čínský císař Čchin Š'-chuang-ti dokázal v roce 221 př.n.l. sjednotit Čínu a ukončit období chaosu mezi čínskými státy. Ještě během jeho života začali jeho poddaní stavět masivní pohřebiště, střežené obrovskou armádou z vypálené hlíny – terakoty.

Výstavu podpořil Ústecký kraj. Osm tisíc vojáků v životní velikosti ho mělo chránit a pomoci mu udržet si sílu i v posmrtném životě. Toto pohřebiště bylo největším svého druhu na světě a někdy bývá označováno jako osmý div světa. Výstava má záštitu Ministerstva pro místní rozvoj ČR a CzechTourism pro rok 2017. Organizátorem výstavy je Oblastní muzeum v Mostě, příspěvková organizace. Poskytovatelem výstavy je GOVIN, s. r. o.

1708vystava2

Putovní výstava představí 68 certifikovaných replik soch bojovníků v životní velikosti, 2 sochy koní, zbraně a repliku bojového vozu.

1708vystava3

Výstava je doplněna promítáním filmového dokumentu o terakotové armádě v angličtině s českými titulky, fotokoutkem pro návštěvníky a prodejem suvenýrů k výstavě (klíčenky, propisky, magnetky, jednotlivé sochy, sady, repliky vozů, atd…). Doprovodí ji několik komentovaných prohlídek, i nočních.

1708vystava4

Výstava terakotových vojáků byla k vidění v malém rozsahu do 10. prosince 2016 v nákupním centru OAZA Kladno. Od 20. prosince 2016 do 31. března 2017 proběhla velká výstava terakotové armády v hotelu Thermal v Karlových Varech. V současné době je výstava k vidění na výstavišti Flora Olomouc.

4x foto: Oblastní muzeum v Mostě

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru