Rodinné stříbro: O víkendu se otevřou brány Zahrady Čech
Loňský ročník Zahrady Čech. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Litoměřice - Jedna z nejvýznamnějších výstav v našem kraji i v Česku se otevře již v pátek 15. září. I letos si přijdou na své zahrádkáři, chalupáři, kutilové, zahradníci a milovníci přírody na podzimním zahradním veletrhu Zahrada Čech. Brány litoměřického výstaviště se otevřou slavnostně na devět dnů v pátek 15. září úderem desáté hodiny dopolední.

Výstava je zaměřena na širokou veřejnost, mezi návštěvníky se pravidelně objevují i lidé ze zahraničí. I letos přinese pestrý sortiment vystavovatelů, produktů a výrobků, řadu novinek a bohatý kulturní program.

Mezi tradičně nejvyhledávanější sortiment patří nabídka sazenic, ovocných stromů, okrasných stromů, květin, trvalek, bylin, ovoce, zeleniny, cibulovin, bonsají, ale třeba i skleníků, novinek v zahradní technice od sekaček, křovinořezů, po pily, rekultivátory, traktůrky nebo kompostéry, zahradní nábytek, nebudou chybět ani potřeby pro domácnost a celá řada dalšího sortimentu.

Celý týden bude výstavu provázet bohatý kulturní a doprovodný program. Vystoupí například Leona Machálková, Těžkej Pokondr, Vláďa Hron, Petr Kolář, Monika Absolonová, či oblíbená dechovka Vinšovanka, připraveny jsou i různé soutěže pro návštěvníky o zajímavé ceny.

Každý den výstavy Zahrada Čech bude věnován jednomu tématu. Hned první den, tedy pátek 15. září, bude Dnem s Ústeckým krajem a Okresní agrární komorou Most, a bude probíhat pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Dojde na vyhlášení soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje 2017 a značky Potravinářský výrobek Ústeckého kraje, kraje Přemysla Oráče. V pátek se můžete kromě oceněných výrobků a produktů z našeho kraje těšit i na významné osobnosti kraje a také na vystoupení zpěvačky Petry Janů, kapely Elektroband Pavla Zedníka a moderátora Zdeňka Lukesle.

1409plakat

Sobotní den bude patřit časopisu Receptář, který bude vyhodnocovat nejlepší recept ze Zahrady Čech. V úterý proběhne semifinále a finále soutěže ZELÍ ROKU 2017, kdy Zelinářská unie Čech a Moravy již po deváté vybere z výrobců kysaného zelí celé ČR toho nejlepšího. V rámci ostatních dnů budou probíhat soutěže pod hlavičkou jednotlivých partnerů, proběhne Den s CS BETONEM, Den se STROMEM Praha, Den s ARMEX ENERGY, Den s Českým rozhlasem.

Závěr výstavy Zahrada Čech, tedy sobota 23. září bude věnována Dni s časopisem Zahrádkář. Bude vyhodnocena soutěž O nejkrásnější věneček a soutěž Křišťálové jablko. Zlatým hřebem soboty a závěru výstavy bude vystoupení Václava Neckáře s kapelou Bacily.

Zahrada Čech je pravidelně podporována řadou institucí, jako je Agrární komora ČR, Zelinářská unie Čech a Moravy, Unie Ovocnářů ČR a dalšími svazy a patří mezi projekty Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Projekt vznikl v zájmu udržení kontinuity a zachování nejvýznamnějších akcí celokrajského i nadregionálního významu, Ústecký kraj se na nich podílí poskytnutím finanční podpory, v některých případech i formou spolupořadatelství. Kraj má zájem identifikovat se s aktivitami uvedeného druhu a pomoci tak zachovat i dále předávat tradice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru