Nová Ves v Horách přivítá podzim Jeřabinovými slavnostmi
Ilustrační foto
Co se chystá

Nová Ves v Horách - Oranžové plody jeřábu, které každý podzim zbarví Krušné hory, se staly symbolem slavností v Nové Vsi v Horách na Litvínovsku. Jeřabinové slavnosti, které ukončí letní sezónu, se konají v sobotu 23. září 2017 odpoledne. Tématem oslav bude nejen příroda Krušných hor a její podzimní úroda, ale také zpěv a zábava.

Slavnosti v centru Nové Vsi v Horách začnou ve 13 hodin. Neboť je keř jeřábu jejich symbolem, hned na začátku dojde na jeho vysazení. Typická krušnohorská dřevina s oranžovými plody se však bude celým programem vinout dál. Bude například tématem soutěže s vědomostním kvízem a také Jeřabinové pohádky v podání divadla BezeVšeho (v 15.30 hodin). Pocta Jeřabině se také jmenuje pěvecká soutěž/nesoutěž, kterou pořadatelé prostřednictvím vtipného moderátora Zdeňka Lukesleho hned na začátku oslav vyhlásí. Proč nesoutěž,  vysvětluje starosta Nové Vsi v Horách David Kádner: „Chceme návštěvníky povzbudit k přihlášení a setřást z nich trému. Proto nebudeme výkony hodnotit, odměna čeká na každého. Skvělé by bylo, kdyby se někomu podařilo najít píseň o jeřabině.“

Ve dvě hodiny se můžete podívat, jaké dobroty je možné uvařit z darů krušnohorské přírody. Vařit bude Věra Bauerová z Libochovic, která získala titul Restauratér roku 2013, a její host, herec Mojmír Maděrič.

Od 13 do 17 hodin bude otevřen řemeslný trh s výtvarnou dílničkou pro děti. K příjemné atmosféře bude během odpoledne hrát kapela Švejk Music a představí se tanečnice Staňkorebelky. Dorazí také dětmi oblíbený kejklíř Thomas Lupino a od 17 hodin bude hrát country kapela.

Jeřabinové slavnosti jsou třetí akcí v rámci přeshraničního projektu Plujeme na lodi společně, podpořeného z Fondu malých projektů Euroregionu Krušnohoří. Poslední akcí, určenou pro obyvatele obce, bude v prosinci zájezd na vánoční trhy do Saska.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru