Patron mosteckého autodromu a legenda motorsportu David Coulthard navštíví Českou republiku
Foto: Autodrom Most
Co se chystá

Most - Patron mosteckého okruhu David Coulthard navštíví Českou republiku Pilot formule 1 a vicemistr světa z roku 2001 David Coulthard navštíví začátkem příštího roku Českou republiku. Nebude to zdaleka poprvé. David má například úzké vazby k mosteckému autodromu, od roku 1999 je patronem tamního velkého závodního okruhu.

Skotský jezdec poprvé navštívil autodrom v roce 1998, kdy dorazil na sever Čech se svým tehdejším týmovým kolegou Mikou Häkkinenem a šéfem stáje McLaren Mercedes Ronem Dennisem. Přivezli s sebou také dvousedadlovou formuli pro předváděcí jízdy. „Jako jeden z darů převzali zástupci spojení dvou věhlasných ikon motoristického sportu, jakými značky McLaren i Mercedes bezpochyby jsou, repliku této dvousedadlové formule v podobě dortu.

1812coulthard2

Foto: Autodrom Most

Davidovi se u nás moc líbilo. S vedením autodromu se dohodl na další návštěvě hned v následujícím roce, kde právě přijal čestný patronát. Do třetice zavítal do Mostu i v roce 2000, kde byl VIP hostem autodromu při závodním víkendu historických monopostů královské disciplíny F1,“ zavzpomínala na návštěvy sympatického Skota obchodní referentka sportovního odboru společnosti AUTODROM MOST Edeltraud Pochmanová. David Coulthard přijal tentokrát pozvání na galavečer s vyhlášením ankety Zlatý volant a Zlatá řídítka o nejlepší české motoristické sportovce, který se uskuteční 22. února 2018 v Praze.

1812coulthard3

Foto: Autodrom Most

Objeví se po boku pětinásobného mistra světa silničních motocyklů ve třídě do 500 cm³ Australana Micka Doohana a německé jezdecké legendy Joachima Stucka. Coulthard s Häkkinenem nejsou jedinými bývalými či současnými piloty formule 1, kteří mostecký autodrom postili svou přítomností. Vedle dosud jediného českého účastníka světového šampionátu v této královské motoristické disciplíně Tomáše Engeho, který má k autodromu vřelý vztah a vede zde také kurzy sportovní jízdy, diváci mohli vidět přímo při soubojích na dráze i malajského jezdce Alexe Yoonga či Rakušana Karla Wendlingera.

1812coulthard4

Foto: Autodrom Most

Jedním z lákadel závodního kalendáře autodromu pro rok 2018 budou po loňské premiéře právě závody historických vozů The Most Historic Grand Prix, a to o víkendu 22. až 24. června. Po sedmnácti letech se při této příležitosti do Mostu znovu vrací série FIA Masters Historic Formula One Championship. Fanoušci se tak mohou těšit na přehlídku monopostů formule 1 zlatého věku, jež si to mezi sebou rozdávaly na nejznámějších evropských i světových okruzích od konce 60. let minulého století do roku 1985. Diváci uvidí originální stroje, jež pilotovaly takové hvězdy jako Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Niki Lauda nebo James Hunt. Sobotní nebo nedělní vstupné pro dospělého činí 290 korun. Děti do 130 centimetrů výšky mají vstup zdarma, vyšší děti a mládež do 17 let zaplatí 90 korun. Vstupenky je možné zakoupit on-line už nyní prostřednictvím webových stránek autodromu v sekci VSTUPENKY.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru