12 tipů na nadcházející víkend: Začíná hokejový šampionát, ukazovat se budou nejhezčí kočky
Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj – první květnový víkend nám nabízí o něco klidnější program, i když takové sledování hokejového zápasu z Mistrovství světa přímo na náměstí v Mostě, to bude určitě napínavá a zábavná akce.

Také tu máme závody dračích lodí v Chomutově, zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech, Májový jarmark na Kyselce v Bílině, výstavu koček v Mostě, zahájení turistické sezóny v Litoměřicích a spoustu dalších, nejen kulturních akcí. Račte si vybrat, milí čtenáři.

MS HOKEJ 2018: ČESKO – SLOVENSKO, VYSÍLÁNÍ NA VELKOPLOŠNÉ OBRAZOVCE

5. 5. 2018 od 20:15 hod., 1. náměstí, Radniční 1, Most

  • Prvním soupeřem českých hokejistů na světovém šampionátu v Dánsku bude Slovensko. Utkání se hraje 5. května v Royal Areně v Kodani od 20:15 hodin.
  • Zápas můžete sledovat na velkoplošné obrazovce umístěné nad vchodem do magistrátu města Mostu z 1. náměstí. K dispozici bude stánek s občerstvením, lavičky.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA KOČEK – MOST

5. 5. - 6. 5. 2018 od 9:00 hod., Kulturní dům REPRE, nám. Velké mostecké stávky 4, Most

  • Srdečně vás zveme na 49. a 50. ročník jednodenních mezinárodních výstav koček. K vidění bude mnoho plemen koček. Velký doprovodný prodej chovatelských potřeb. Výstavu organizuje SO Litvínov (www.kockylitvinov.cz), pod záštitou města Most.
  • Pro milovníky koček se v Mostě opět uskuteční oblíbená mezinárodní výstava. Letošní ročník se koná ve dnech 5. – 6. května 2018 v Kulturním domě REPRE od 9:00 do 18:00. Návštěvníci zde mohou vidět různá plemena koček např. kočky exotické, perské, somálské, orientální či domácí, které budou hodnotit zahraniční posuzovatelé z Itálie, Polska, Německa, Maďarska a Švédska.
  • Vstupné: děti 30 Kč, dospělí 60 Kč, rodinné vstupné (2+2) 150 Kč

MÁJOVÝ JARMARK NA KYSELCE 2018

5. 5. 2018 od 10:00 hod., areál Lázní Kyselka, Kulturní centrum Bílina, Želivského 54/7, Bílina

  • Slavnosti města Bílina, bohatý program, akce pro děti a dospělé, koncerty kapel v letním amfiteátru Kyselka od 13.°°hodin: FROM, ZŠ-LIDICKÁ, SABRAGE, JAKUB DĚKAN&BAND, DIVOKEJ BILL a další. Program ke shlédnutí zde: http://www.kcbilina.cz/index.php?m=9&datum_od=05.05.2018&datum_do=&B1=zobrazit
  • Vstupné: zdarma

TO JE TA PÍSNIČKA PRO TEBE – DOCELA VELKÉ DIVADLO LITVÍNOV

4. 5. 2018 od 19:00 hod., Docela velké divadlo, Rooseveltova 279, Litvínov

  • Benefiční koncert pro Františka. Zpívá a celým večerem provází Iva Boušová. Jako hosté vystoupí a na klarinety zahrají Jiří Jan Šulc, Jiří Bláha a Matěj Bursík.
  • Večerem provází Andrea Traganová.
  • Vstupné: 100 Kč

KAMILA DANCE 2018 – DUCHCOV

5. 5. 2018 od 11:00 hod., Kino Lípa, Masarykova 1000/13, Duchcov

  • Zveme vás na již 22. ročník taneční soutěže, která probíhá každoročně v měsíci květnu. Akci pořádá organizační tým Domu dětí a mládeže „Sluníčko“, který přináší po celý kalendářní rok malým i velkým návštěvníkům nepřeberné množství zajímavých setkání a inspirativních podniků. V rámci dalšího ročníku této taneční soutěže Kamila Dance se divákům představí desítky souborů, které se utkají s ostatními v klání o hodnotné ceny. Zajímá-li vás konfrontace rozmanitých tanečních stylů, přijďte podpořit svého favorita. Vybírat budete moci z pestré nabídky souborů zaměřujících se na breakdance, step, modernu, hiphop a další taneční styly. Potěšující je i skutečnost, že vstupné je spíše symbolické a dostane se vám za něj několikahodinové inspirativní zábavy.
  • Poplatek pro diváky: 40 Kč

O POHÁR HRABĚTE CHOTKA NA ZÁMKU VELKÉ BŘEZNO

5. 5. 2018, 7:00 – 17:00 hod., Zámecká 63, 403 23 Velké Březno

  • O pohár hraběte Chotka – XVII. ročník závodu autoveteránů – tradiční akce ve spolupráci s Veteran Car Club - Česká brána, Ústí nad Labem, při které se můžete potěšit krásou stovky starých strojů a povzbudit jejich posádky při startu a dojezdu závodu.
  • Vstupné: zdarma

MUZEUM MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM – SBOROVÝ MARATON

7. 5. 2018 od 17:00 hod., Masarykova 1000/3, Ústí nad Labem

  • Na třetím ročníku Sborového maratonu vystoupí několik pěveckých sborů: Oktet Praha (několikanásobný vítěz mezinárodního soutěžního festivalu populární hudby Jirkovský Písňovar), Experimentální vokální těleso Za5 (Ústí nad Labem), Randál a Randálek (dětské pěvecké sbory ZUŠ Evy Randové Ústí nad Labem), Tolárek a jeho přípravný dětský sbor Velvary, Velvarský pěvecký spolek (ženský sbor) a vokální uskupení Panoptikum (Ústí nad Labem). Celým koncertem budou slovem provázet žáci literárně - dramatického oddělení ze třídy Taťány Mádlové. Pořádá ZUŠ Evy Randové.
  • Vstupné: dobrovolné

ZÁVODY DRAČÍCH LODÍ – CHOMUTOV

8. 5. 2018 od 11:00 hod., Kamencové jezero, Chomutov

  • Počátek měsíce května je v severočeském Chomtově již tradičně spojen se závody dračích lodí „O pohár primátorky města Chomutova“, konající se na Kamencovém jezeře.
  • Vstupné: volné, hlavní branou

ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZONY LITOMĚŘICE 2018

4. 5. 2018 od 11:30 hod., v podloubí radnice před IC, Mírové nám. 15/7, Litoměřice

  • program akce ke shlédnutí zde: https://www.litomerice-info.cz/cz/9046.zahajeni-turisticke-sezony-litomerice-2018/
  • Vstupné: zdarma

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY – KARLOVY VARY

4. 5. - 6. 5. 2018 od 10:00 hod.

  • Karlovy Vary vstoupí o prvním květnovém víkendu do nové lázeňské sezóny. Od 4. do 6. května bude celé město žít jednou z nejvýznamnějších kulturně-společenských událostí. Pro obyvatele a návštěvníky je připraven bohatý kulturní program, který si nenechá ujít i celá řada významných hostů z celého světa. Sobotní část programu bude věnována tradičním rituálům startu sezóny v Karlových Varech, jako je svěcení pramenů papežským nunciem, slavnostní mše a průvod družiny Karla IV. městem. Městem budou znít slavnostní fanfáry ze Zámecké věže. Ani v letošním roce nebude chybět oblíbený Food Festival. Třídenní program, v rámci kterého oslavujeme přírodní léčivé zdroje a děkujeme Karlovi IV. za založení města. V rámci celého města bude probíhat bohatý kulturní program, jehož vyvrcholením bude průvod družiny Karla IV. městem. Součástí oslav bude řemeslný trh a další zajímavé aktivity.
  • Vstupné: zdarma

OSLAVY 73. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ AMERICKOU ARMÁDOU

4. 5. 2018 od 15:00 hod., Skalníkovy sady, 353 01 Mariánské Lázně

  • Vzpomínková akce za účasti představitelů města, válečných veteránů a zástupců ambasády USA
  • Vstupné: neuvedeno

GISELLE/ SEVEROČESKÉ DIVADLO ÚSTÍ – CHEB

5. 5. 2018, 19:00 – 21:00 hod., Západočeské divadlo v Chebu, Divadelní nám. 10, Cheb

  • Slavný romantický balet podle námětu německého básníka Heinricha Heineho vypráví příběh venkovské dívky, která zemře v zoufalství z nešťastné lásky a její duše se po smrti změní ve vílu. Díky nádherným tanečním melodiím Giselle jako jeden z mála romantických titulů přežila dobu svého vzniku a zařadila se k nadčasovým klasickým baletům.
  • Vstupné: 450 Kč balkon, 500 Kč přízemí

(jan)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru