V Kadani se otevírají vyhlídkové věže. Na město se z výšky budete moci podívat i v noci!
Ilustrační foto
Co se chystá

Kadaň - Přijďte pohlédnout na Kadaň z výšky! Příležitost budete mít 5. května, kdy se slavnostně otevře jak Radniční věž, tak Mikulovická brána. Na sobotu jsou naplánovány také již tradiční noční výstupy na Radniční věž.

Radniční věž bude přístupná každou celou hodinu od 10.00 do 17.00 hodin, Mikulovická brána taktéž každou hodinu od 13.00 do 17.00 hodin. Zahájení věžní sezóny bude provázet v 15.00 a 17.00 hodin vystoupení kvintetu kadaňských trubačů.

Na Kadaň se z výšky budete moci podívat i v noci. Noční výstup na Radniční věz se uskuteční od 20.00 do 22.00 hodin. V této době můžete zdarma vystoupit na věž (bez průvodců, pouze s dohledem strážníků městské policie) a pokochat se krásami noční Kadaně z výšky radničního ochozu.

I letos bude v Mikulovické bráně pokračovat úspěšná výstava Věže ve věži papírových modelů Tomáše Hobzíka, mezi nimiž nechybí kadaňská radnice, katedrála sv. Víta, žatecký Chmelový maják či Petřínská rozhledna. O jeho sbírce, která je největší v České republice a dost možná i v Evropě, již vznikla řada reportáží a Tomáš Hobzík se stal takřka celebritou, nicméně ve svém panelákovém bytě nemá své výtvory kde skladovat, a tak je zapůjčuje na výstavy po celé zemi. Dočasně jim je útočištěm také Mikulovická brána, kde společně se 74 modely věží vystavujeme také sádrové miniatury českých hradů, zámků a jiných významných budov z dílny Tomáše Kučery.

Obě věže můžete během sezóny navštívit i v klasických návštěvních hodinách - v květnu, červnu a září pouze o víkendech a svátcích: Radniční věž každou celou hodinu od 10.00 do 17.00 hodin, Mikulovickou bránu každou hodinu od 13.00 do 17.00 hodin. O prázdninách pak ve stejných hodinách každý den.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru