Soutěž amatérských jezdců na autodromu pokračuje 23. května, novinkou je slalom s traktorem
Foto: Autodrom Most
Co se chystá

Most - Už za týden, ve středu 23. května, pokračuje oblíbená soutěž amatérských jezdců The Most Challenge na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu. Jezdí se od 16:30 do 18:00 hodin. Novinkou letošního 4. ročníku soutěže je změna pravidel v podobě zavedení sezonního bodového rating systému. Součástí akce bude i vložený závod o co nejrychlejší zdolání slalomu mezi kuželi za volantem traktoru Zetor.

„Oproti premiéře The Most Challenge na konci března nyní přidáváme další novinku, kterou je možnost koučinku. Soutěžící, kteří ji využijí, obdrží jeden bonusový bod,“ upřesnil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek. Koučink lze objednat na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu. Důvodem, proč pořadatel přistoupil ke změně pravidel, je podle Krafka větší šance na slušné umístění včetně absolutního prvenství i pro majitele vozů slabších kubatur.

1705autodrom 1

Rating systém platí pro jednu sezonu. Účast v soutěži a dosažení jednotlivých met jsou ohodnoceny body. Absolutním vítězem se stane soutěžící, který shromáždí nejvíce bodů. Může se těšit na tradiční odměnu. Je jí závodní licence, kterou letošní šampion získá po absolvování bezplatné okruhové školy. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodním víkendu evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v roce 2019. Může také zdarma absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti trojnásobného vítěze evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC) Petra Fulína, a to společně se soupeři, kteří dosáhnou nejlepších časů v jednotlivých výkonnostních kategoriích vozidel.

1705autodrom 2

Po prvním kole soutěže, které bylo 25. března součástí tradičního zahájení nové sezony na autodromu The Most AUTOSHOW, je v čele průběžného pořadí soutěžících David Černý. Nashromáždil zatím 18 bodů, drží také nejlepší letošní čas. Se Seatem Leon se mu podařilo zdolat jedno kolo za 1:55,925 minuty. Rychlostní rekord soutěže drží Jan Popelář z Prahy. S Mercedesem AMG GTR pokořil loni hranici 1:50 minuty, když v jednom z měřených kol dosáhl skvělého času 1:48,194 minuty.

1705autodrom 3

Závod ve zdolání slalomu traktorem si odbyl premiéru rovněž při autoshow na konci března. „Překvapil nás zájem o závod a také velmi kladný ohlas mezi návštěvníky autodromu. Rozhodli jsme se proto o jeho zopakování. Abychom nepřipravili amatérské jezdce v soutěži The Most Challenge o čas, uspořádáme závod traktorem tentokrát na velkém parkovišti v paddocku autodromu,“ doplnil Krafek.

1705autodrom 4

5x foto: Autodrom Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru