Žatec - Už za pár dní nabídne Letní kino Žatec jedinečný zážitek. V přírodním amfiteátru, pod volnou oblohou za svitu hvězd a měsíce, si můžete vychutnat krásné tóny italského skladatele Giuseppe Verdiho, operu Nabucco. Velkolepý scénický počin se špičkovým pěveckým obsazením bude k vidění v „živém“ podání souboru a orchestru Severočeského divadla Ústí nad Labem. Představení začíná 26. května ve 20.30 hodin.

Pořádající Městské divadlo v Žatci několikrát za rok nabízí milovníkům opery přímé satelitní přenosy z Metropolitní opery v New Yorku. Chodí na ně pravidelně desítky lidí, a to nejen ze Žatce. Živá opera, navíc v otevřeném amfiteátru ale v Žatci dosud nebyla. Pořadatelé jejím prostřednictvím chtějí veřejnosti nabídnout další kulturní novinku. „Ve světě je to trend, jde o módní a vysoce emotivní záležitost, která je třeba v Itálii velmi oblíbená. Chceme ji proto nabídnout i divákům v Žatci,“ řekl ředitel divadla Martin Veselý. Opera pod širým nebem zároveň cílí i na návštěvníky ze širokého okolí.

Cílem akce je představit operu v její plné monumentalitě, oslovit příznivce opery i nové návštěvníky, kteří preferují neformální prostředí, a nabídnout nevšední a mimořádný zážitek v přírodním amfiteátru. Pokud bude ze strany veřejnosti zájem, může se představení pod širým nebem opakovat každý rok. „Navíc je to další možnost, jak využívat letní amfiteátr, který prochází průběžnými úpravami. Právě kvůli takovým akcím byl ostatně před 63 lety budovaný,“ dodal ředitel divadla.

Představení se uskuteční i za nepříznivého počasí, případně ho mohou pořadatelé třeba o 30 minut odložit. Pokud by počasí bylo tak špatné, že by se opera nemohla uskutečnit, došlo by k jejímu úplnému zrušení – jiný termín pro odehrání není možný.

O opeře Nabucco

Opera Nabucco patří k nejznámějším dílům svého druhu. Verdimu se podařilo na biblický námět vytvořit velmi sugestivní dílo a libreto ho inspirovalo ke spontánní kompozici sboru, jehož plamenná melodie a rytmus z něj učinily osvobozeneckou píseň zpívanou po celé Itálii. Vášnivá hudba díla, pojednávající o osvobození Židů z babylonského zajetí, plně korespondovala s náladou obyvatelstva, zaujatého touhou po osvobození z rakousko-habsburské moci a sjednocení Itálie.

Víte, že pro držitele vstupenek jsou připraveny tyto„bonusové“ produkty?

  • Chrám chmele a piva Vás zve do svého areálu, zde můžete absolvovat prohlídku expozicí u Majáku nebo v Galerii Sladovna, ochutnat pivo Nabucco uvařené k této příležitosti, zdarma si vyšlápnout Chmelový maják nebo navštívit naší Restauraci a Pivovar U Orloje a ochutnat místní speciality.
  • Chmelařské muzeum Vás zve od 10:00 – 18:00 k návštěvě expozice, návštěvníci, kteří se prokážou vstupenkou na open air operu Nabucco mají vstup do Chmelařského muzea zdarma.
  • Informační centrum města Žatce Vás zve od 10:00 – 18:00 k vyhlídce z radniční věže na náměstí Svobody, návštěvníci, kteří se prokážou vstupenkou na open air operu Nabucco mají vstup zdarma.
  • Prodáno je již na sedm stovek vstupenek. Kapacita areálu je až 1500 míst k sezení.
  • Vstupenky lze zakoupit ve dvou cenových kategoriích, pro spodní a horní část amfiteátru. Ceny do 26. května jsou 1. kategorie 500 Kč, II. kategorie 450 Kč. Sleva pro držitele průkazky ZTP a ZTP/P. Vstupenky je možné zakoupit osobně v pokladně Městského divadla, Dvořákova 27, Žatec. Lze je též rezervovat na tel. 415 710 519. Více se dozvíte na www.divadlozatec.cz nebo u ředitele divadla Martina Veselého na telefonu 723 474 459.
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru