Víkend otevřených zahrad v parku Střed: Přijďte na zábavnou a poznávací akci
Park Střed nad sportovní halou. Foto: Město Most
Co se chystá

Most - V neděli dne 10. června 2018 od 14 do 18 hodin ožije park Střed v rámci celorepublikového projektu Víkend otevřených zahrad. V parku bude připraven bohatý program pro všechny věkové kategorie.

Na nedělní zábavně-poznávací akci v centrálním parku města Mostu určenou pro děti, dospělé i seniory společně zvou Statutární město Most, Nadace Proměny Karla Komárka, mostecké základní umělecké školy, Klub seniorů, Podkrušnohorské gymnázium Most, Klub národnostních menšin a Středisko volného času.

Město Most společně s Klubem seniorů, Podkrušnohorským gymnáziem Most, Základní uměleckou školou a za přispění veřejnosti vytvořilo výstavu historických fotografií parku a vzpomínek Mostečanů na dobu jeho největší slávy nazvanou „Mapa minulosti parku Střed“. Slavnost bude zahájena její vernisáží ve 14 hodin. Chybět nebude ani informační stan k projektu obnovy parku Střed.

K poslechu a případně i k tanci zahraje oblíbená mostecká jazzová kapela Big Band Zdenka Tölga hity ze 70. a 80. let, tedy z doby největší slávy parku. V 16 hodin je pak připraveno divadelní představení studentů ZUŠ F. L. Gassmanna, které proběhne v netradičním prostředí – uvnitř betonových bazénů.

Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet tvořit veřejný prostor s dílnou ZUŠ v Moskevské ulici. V 16 a v 17 hodin bude u plastiky „Biologické těleso“ (u Ufa) zahájena komentovaná prohlídka parku. Děti si budou moci projít zábavnou poznávací a pátrací stezku, na jejímž konci je čeká sladká odměna.

„Návštěvníci také budou moci přispět svými návrhy toho, co by v parku nemělo chybět, a zapsat nám je do Parkové knihy proměn, která bude využita jako další zdroj inspirace k budoucímu projektu. Doufám, že se nám podaří oslovit co nejvíce lidí a získat co nejvíce podnětů. Všechny srdečně zveme, aby se přišli podívat,“ pozval veřejnost na nedělní akci primátor Jan Paparega.

Na akci bude také zahájena charitativní sbírka statutárního města Mostu na příspěvek na léčbu, rehabilitaci nebo pořízení speciálních pomůcek pro Natálku D. z Mostu, která trpí závažným genetickým onemocněním.

Víkend otevřených zahrad probíhá v celé České republice a v dalších zemích Evropy s cílem oživit městské zahrady a parky a představit jejich potenciál široké veřejnosti. Cílem je také zvýšit informovanost a povědomí veřejnosti o veřejném prostoru, parcích, vegetaci a jejich významu pro život ve městě, a také představit jednotlivé objekty s jejich příběhy a tajemstvím a přinést lidem zážitek z poznání. Akce je součástí přípravných aktivit zaměřených na obnovu mosteckého parku Střed, které probíhají s podporou Nadace Proměny Karla Komárka.

Těšíme se na Vás.

2605zahradyletak

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru