Těšíte se na Císařský den v Kadani? Víme, kdy historická slavnost bude
Průvod na začátku loňského Císařského dne. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Kadaň - Císařský den v Kadani, tradiční historická slavnost, patří mezi nejnavštěvovanější velké akce v Ústeckém kraji. Koná se vždy koncem srpna. A letos tomu nebude jinak.

Město si touto akcí připomíná významnou událost, kdy v roce 1367 navštívil Kadaň římský císař a český král Karel IV. Na letošní 26. ročník se můžete těšit v sobotu 25. srpna 2018.

Po celý den budou diváci na několika scénách rozmístěných po historickém centru města sledovat vystoupení hudebníků, tanečníků, kejklířů či ukázky práva útrpného. Atmosféru celé akce podtrhne rytířské ležení, jehož centrem bude stylově vybavený rytířský stan, středověká lazebna či katovna, ve které nebude chybět kláda či natahovací žebřík.

Hladoví a žízniví návštěvníci ukojí své potřeby ve středověké taverně nebo orientální čajovně. Pro malé i velké budou připraveny středověké hry a soutěže

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru