Ústecký kraj – Přinášíme vám výběr těch nejzajímavějších akcí, které se budou o posledním prázdninovém víkendu konat. Můžete navštívit různé historické nebo sportovní akce.

Možností, jak se rozloučit s prázdninami je mnoho. Víte také o nějaké další zajímavé akci? Pořádáte něco zajímavého? Chcete se podělit s ostatními a pozvat je? Dejte nám včas vědět, akci zařadíme do našeho každotýdenního přehledu. Pište na mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

DOČESNÁ 2018

31. 8. 2018 - 1. 9. 2018, Žatec

  • Největší oslava chmele v Evropské unii, žatecká Dočesná, bude mít o víkendu už svůj 61. oficiální ročník. Organizátoři městské slavnosti, na niž se neplatí žádné vstupné, připravili na pěti scénách tradičně bohatý kulturní program, v němž by si každý návštěvník měl najít to, co jej zajímá.
  • Kompletní program přinášíme zde
  • Vstupné: zdarma

VYHNÁNÍ FRANCOUZŮ Z ÚSTÍ NAD LABEM V ROCE 1813

31. 8. 2018 od 11:00 hod., Kostelní náměstí u OC Forum, 400 01 Ústí nad Labem

  • Statutární město Ústí nad Labem, Spolek vojenské historie Ústí nad Labem, Historický spolek města Bíliny a Agentura MaJa - Marie Kučerová srdečně zvou na jedinečnou akci s názvem Vyhnání Francouzů z Ústí nad Labem v roce 1813. Akce se koná v rámci oslav 205. výročí bitev u Chlumce, Přestanova a Varvažova. Můžete se těšit na příchod historických vojsk ze Střekova a jejich průchod městem až do Muzea města Ústí nad Labem.
  • Na Kostelním náměstí před OC Forum pak bude postaveno vojenské ležení, vystoupí vojenská dechovka a proběhne samotná bitevní ukázka s francouzskými a rakouskými vojsky. Celý den zakončí dělostřelecké salvy od Větruše.
  • bitva začne cca ve 14.30 hodin

Czech Truck Prix 2018

31. 8. 2018 - 2. 9. 2018, AUTODROM MOST a.s.

  • Evropský šampionát okruhových tahačů pokračuje v Mostě závodním víkendem Czech Truck Prix. Už v pátek 31. srpna se fanoušci mohou těšit na spanilou jízdu šestitunových speciálů ulicemi města a následný doprovodný program na centrálním 1. náměstí. Chybět nebude autogramiáda jezdců.
  • Vstupné: jednodenní (sobota nebo neděle) 490 Kč

JAK JE DŮLEŽITÉ BÝTI (S) FILIPEM

https://www.youtube.com/watch?v=ZtVOaPhFps8

31. 8. 2018 19:00, hrad Hněvín

  • Komorní divadelní festival na hradě Hněvín
  • V průběhu pěti dní budete mít příležitost zhlédnout šest představení v podání nezávislé di-vadelní společnosti INDIGO Company.
  • Program festivalu a vstupné: Píšeme zde

BĚH UPŘÍMNÝCH SRDCÍ – ÚSTÍ NAD LABEM

1. 9. 2018 od 10:00 hod., jezero Milada, 400 01 Ústí nad Labem

  • Již 3. ročník charitativní akce s názvem Běh upřímných srdcí se koná v rekreační zóně u Ústí nad Labem na jezeře Milada. Výtěžek akce je určen na pomoc hendikepovaným dětem. Pro jednotlivé běžce budou připraveny trasy v délce 5 km až 1 km, krátké trasy jsou připraveny i pro nejmenší děti. V letošním roce je připravena i štafeta pro tříčlenná družstva. Opět se můžete těšit na doprovodné soutěže a aktivity. Budou tam koníčci, pejsci, malování na obličej, bojové hry i novinky v oblasti zdravé výživy. Zastoupen bude i ústecký Magistrát se svým informačním stánkem a proběhne i autogramiáda sportovců FK Ústí N/L.

ÚSTECKÉ NEBE PLNÉ LETADEL 2018

1. 9. 2018 od 10:00 hod., Letiště Ústí nad Labem, 400 10 Ústí nad Labem-město

  • Tradiční letecký den, který už třetím rokem chystá Aeroklub Ústí nad Labem ve spolupráci s Veritas Consulting, s.r.o. za významného přispění Ústeckého kraje a města Ústí nad Labem.
  • Vstupné: zdarma

OFFROADSAFARI – STŘÍBRNÉ SASKO: POKLAD ZA KOPCEM

1. 9. 2018 od 10:00 – 16:00 hod., sraz Štáb RICO, Sokolská 30, 436 01 Litvínov - Šumná

  • Malebná krajina, hornická tradice, poklady, pohádky a město hraček s neopakovatelnou atmosférou. Vydejte se s námi do Saska. Co vás čeká: vezmeme vás za hranice (státní i všedních dnů) do země plné pokladů a pohádek, ukážeme vám, kudy před tisíci lety procházela tzv. Stará solná stezka, po které koně vozili sůl z Halle až do Prahy, projedeme se off-roadem po německé straně Krušných hor a zastavíme se na jednom z nejlepších vyhlídkových míst Krušnohoří a spousta dalšího.
  • Více info a rezervace zde
  • Cena: 1190 Kč, dítě 590 Kč

Perseus a Andromeda

2. 9. 201815:00 a 16:30, Planetárium Most

  • Začátek představí planetárium, ukáže, jak planetárium funguje a jak se liší od hvězdárny. Poté na simu-lované obloze zapadne Slunce a nad hlavami diváků se rozzáří hvězdná obloha taková, jaká bude vidět v noci doopravdy. Opomenut nebude ani Měsíc, kometa, nebo planety viditelné na obloze pouhým okem. Promítání hvězdné oblohy je doplněno pohádkou z cyklu Legendy Noční oblohy - Perseus a An-dromeda. Pro děti od 5 let.
  • Vstupné: dospělí 65 Kč, dítě 30 Kč
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru