Na Obrnických slavnostech zazpívá Jiří Helekal i talentovaná Yanna
Obrnické slavnosti. Foto: Obec Obrnice
Co se chystá

Obrnice - Už podvanácté se v Obrnicích rozloučí s létem tradičními slavnostmi. Tentokrát se obyvatelé obce i návštěvníci z okolí sejdou na starém fotbalovém hřišti v sobotu 15. září.

Program s atrakcemi pro děti i dospělé slibuje spoustu zábavy, o kterou se postarají známí umělci. Sobotním odpolednem provede moderátor Radek Jirgl, chybět pochopitelně nemůže ani chutné občerstvení.

Oslavy zahájí v 15:00 hodin obrnický starosta Stanislav Zaspal, který přivítá přítomné. Na pódiu se vystřídají zpěváci Jiří Helekal či talentovaná mladá Yanna Rybníčková. Diváci se mohou těšit také na písničky z muzikálu o legendární kapele Queen a revival skupinu Kroky Michala Davida. Adrenalinovou show předvedou členové skupiny historického šermu Šermíři.

Nejmladší publikum pobaví dětská show Míša. Bude pro ně připravena i řada dalších atrakcí, například nafukovací skluzavka, skákací hrad, malování na obličej, projížďka vláčkem či laserová střelnice. Zájem jistě o bude o svezení se živém koni.

Dnes už zavedenou akci odstartovala v roce 2007 iniciativa současného vedení obce, slavnosti lákají kromě obyvatel Obrnic a sousedního Chanova a Českých Zlatníků i mnoho lidí všech věkových kategorií z Mostu a dalších měst a obcí z blízkého i vzdálenějšího okolí. „Naší motivací je, aby místní lidé alespoň na chvíli místní zapomněli na své problémy a oddali se zábavě a relaxaci. Odreagování se od každodenních starostí k životu prostě patří,“ vysvětlila starosta.

Připomněl také společenský aspekt slavností, do jejich příprav se aktivně zapojují dospělí, děti i senioři z řad veřejnosti. "Neméně důležitá je také spolupráce s místními spolky, sdruženími a neziskovými organizacemi, bez jejichž pomoci bychom se při pořádání obecních akcí už neobešli,” doplnil Stanislav Zaspal.

(fou)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru