Počítačové retro na vlastní kůži! Legendární hry opanovaly muzeum
Chlapec v "pařanském doupěti" v lounském muzeu. Výstava skončí 30. září. Foto Libor Želinský
Co se chystá

Louny – Legendární Princ z Persie, Sim City, ale i třeba ruský vlk z Jen počkej, zajíci, chytající vejce do košíků – všechny tyto dávné počítačové hry z úplných počátků éry této zábavy v 80. letech minulého století mohou zájemci vidět v Lounech. V oblastním muzeu probíhá zajímavá výstava s názvem Retrogaming.

Kdo ji chce ještě vidět, případně si i připomenout dobu svého dětství či mládí, musí si ovšem pospíšit. K návštěvě zbývají už jen necelé dva týdny, protože výstava potrvá už jen do konce září.

Výstava je putovní a do Loun ji zapůjčilo muzeum z východočeské Litomyšle. „Interaktivní putovní výstava historických počítačů zachycuje historii výpočetní techniky od počátků až zhruba do poloviny 90. let 20. století. Lidé u nás mohou vidět počítače, které tehdy byly v Čechách a na Slovensku nejrozšířenější. Součástí výstavy je i tzv. "pařanské doupě" – herna s historickými počítači, herním automatem i s moderními PC simulátory - se stovkami her. Pamětníci si mohou připomenout velké herní hity,“ uvedl ředitel lounského muzea Jiří Matyáš.

Muzeum je pro veřejnost otevřeno každý den kromě pondělí. Od úterý do pátku mohou návštěvníci přijít v době od 9 do 17 hodin a o víkendech platí otvírací doba 10-17 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru