Úterý 15. říjen 2019
Svátek má Tereza
Archivováno

Most - Už půl roku mají milovníci pořádného masa v Mostě žně. A hned se ukázalo, že i na severu Čech se lidé vyznají – nejrychleji ze zásob mizí pravá svíčková, po biftecích se pokaždé jen zapráší.

„Je to sice nejdražší maso, ale nemá konkurenci. Není se tedy čemu divit,“ říká majitel Strop Steak Baru Filip Pánov. Do nádherných sklepních prostor secesní budovy Hotelu a restaurace Nautico, kde původně sídlila Nevinná vinárna, však zajdou i lidé, kteří steakové maso ochutnali zatím jen párkrát. „Někteří nemají zkušenosti a požadují maso úplně propéct, bojí se, že jinak by z něj vytékala krev. Naši číšníci jim však radí, ať raději volí střední propečení, aby se nepřipravili o tu nádhernou růžovou šťávičku,“ všímá si mladý Mostečan a dodává, že zatím si každý poradit nechal a byl spokojený.

Na jídelním lístku jsou i další dobroty jako Flank steak, Rib Eye steak, nebo Rumpsteak, který jako jediný odebírají z Argentiny. „Veškeré ostatní maso máme od českých chovatelů. Nebereme vůbec nic do mrazáku, protože z mraženého masa prostě skvělý steak neuděláte. A my hodláme dostát názvu restaurace,“ vysvětluje Filip.

Jak ale skvělé maso souvisí s již zmíněným názvem? To odhalila spolumajitelka Petra Tišerová. Slovo Strop totiž odkazuje hned ke dvěma záležitostem. Jednak žádný z hostí nepřehlédne nádherné valené klenby s odhaleným zdivem. A druhý význam odkazuje ke kvalitě. „Když je něco skvělého, je to TOP, pokud je to však ještě lepší, mezi mladými se říká strop,“ dodává dívka, která je v kuchyni jako doma.

U oběda vítězí kuře

Strop Steak Bar už třetí měsíc nabízí i obědová zvýhodněná menu, kdy je na výběr vždy z klasického steaku a jídla z kuřecího masa. „Jako třetí pokrm je pak nějaký velký salát. Polévka a dezert je každý den samozřejmostí,“ dodává Filip. Zatímco při večeři na plné čáře vítězí bifteky, u obědového menu lidé častěji volí jídlo s kuřecím masem.

1108strop1

„Samozřejmě se může stát a i se stalo, že nějaký druh masa nám dojde. Zvláště pokud se tak stane večer, bohužel už nemám možnost nasednout do auta a k dodavateli dojet, protože to neumožňuje. A jsem si jistý, že v marketu bych skvělé maso opravdu nesehnal. To je daň za to, že nebereme nic na mrazák,“ uvědomuje si slabinu tohoto systému. Že by ale neměl už vůbec nic k uvaření, to se prý naštěstí ještě nestalo. „Kapacita těchto prostor je pětačtyřicet, maximálně padesát lidí. Zvláště na pátek a sobotu je dobré si stůl rezervovat,“ upozorňuje Petra.

Skoro každý víkend je totiž připravené nějaké speciální menu, se kterým se pojí i soutěž. „A jak se ukázalo, Mostečané soutěží rádi. Úkolem je sdílet a okomentovat fotku víkendového menu, které prezentujeme na našem facebookovém profilu. My vždy v pátek večer vylosujeme jednoho výherce, který si pak onen víkend přijde na dané specialitě pochutnat,“ popisují oblíbenou akci, která pomáhá na sociálních sítích tento steak bar představit co nejvíce lidem.

Petra s Filipem ale jdou ještě dál a právě v těchto dnech finišují s přípravami na otevření italské restaurace v prostorách bývalé pizzerie Nautico. „Společně s otevřením italské restaurace, která se bude specializovat na čerstvé ryby, těstoviny a pizzu z kamenné pece, obměníme i stálý jídelní lístek Strop Steak Baru, takže se naši hosté mohou těšit na opravdu chutné novinky,“ pozvala na začátek srpna do nádherných prostor secesní budovy milovníky italské kuchyně i pořádného masa Petra. Zároveň ti, kteří si oblíbili nějaký pokrm na současném lístku, by neměli váhat, a využít posledních pár dní k tomu, aby si jej stihli ještě aspoň jednou vychutnat.

1108strop2

Aktuálně

Podnikání

Lidé

Co se chystá

Tipy na výlet

Zajímavosti

Ústecký kraj

© 2012 - 2018 | E-mostecko.cz | Linelab.cz TOPlist

Webové stránky skupiny používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací