Sobota 18. listopad 2017
Svátek má Romana

Most - Sněz, co můžeš – akce, která dává možnost ochutnat více jídel od kuchaře, který si tyká s největšími profíky v Česku. Takovou lahůdku si na každý čtvrtek připravila Restaurace Pohádka v Mostě.

Restauraci a hotel Pohádka v Mostě v ulici Pod Koňským vrchem znají především rodiče s dětmi a vyznavači bílého sportu – tedy návštěvníci nedalekých tenisových kurtů. Teď se však tato restaurace s velmi originálním interiérem dere do popředí i z hlediska nabízených jídel. Život sem totiž zavál finalistu soutěže Masterchef Česko Jana Melmuka, který diváky zaujal nejen tím, jak se v kuchyni otáčel, ale i svojí vypracovanou postavou.

Nyní se tedy otáčí tento sympaťák v kuchyni restaurace, která láká rodiny s dětmi i díky vlastnímu lanovému hřišti. „Do soutěže mě přihlásili kamarádi. Zpočátku jsem to nebral příliš vážně a nechtěl podlehnout té atmosféře, která je velmi náročná. Teprve když jsem se dostal do finálové pětky, jsem začal uvažovat, kam až mě to může posunout,“ říká ke své účasti v televizní reality soutěži kuchař původem z Českých Budějovic. Nakonec to nejdůležitější, co v soutěži získal, byla hromada kontaktů na největší špičky v oboru.



„V Praze v hotelu Augustine jsem se zpočátku učil krájet mrkev na stejně velké proužky, než jsem se dostal ke skutečnému vaření. Jenže ten tlak a mediální humbuk kolem soutěže mi nesvědčil. Proto jsem odjel do jednoho horského hotýlku, který potřeboval oživit,“ popisuje svoji profesní cestu Jan Melmuka. Chybělo mu ale pohodlí města. Takže neváhal přijmout nabídku a stal se kuchařem v mostecké Pohádce. „Nemůžu samozřejmě vařit to, co se vaří v pražském luxusním hotelu, taková menu by zde neměla odezvu. Vařím klasická jídla, ale jen z čerstvých surovin, žádné polotovary, maggi a podobně,“ říká Jan Melmuka.

Na čem všem si tedy pochutnají zákazníci při čtvrtečních hodech, kdy mohou od 11.30 do 14. hodiny sníst, co hrdlo ráčí? „Vše je připraveno formou švédských stolů, kde nechybí polévka, dvě až tři hlavní jídla s přílohami, domácí dezerty, zeleninové saláty, ovoce. Cenu jsme stanovili na 222 korun,“ dodává majitel restaurace Pohádka Milan Peroutka a se smíchem dodává, že pokud by se někdo přejedl natolik, že by nezvládl odejít, může se ubytovat v jednom z jedenácti hotelových pokojů. „Tento čtvrtek bude celé menu postavené na české kuchyni, příští týden zvolíme jinou národní kuchyň. Osobně se těším, až bude thajská, tu mám rád,“ dodává Peroutka.

O víkendu bude husa

Protože v Česku se každým rokem v listopadu lidé stále více těší na hody spojené se svatým Martinem, nebude svatomartinské menu chybět ani v Pohádce. „V nabídce bude po celý víkend, jestli si na něm zákazníci budou chtít pochutnat k obědu či k večeři, už je jen na nich, stejně tak zda si objednají celé menu, nebo třeba jen hlavní chod. Důležité je, že si pochutnají,“ láká na tradiční lahůdku doplněnou nezbytným svatomartinským vínem Milan Peroutka, který svojí „Pohádkou žije“ už sedmnáct let.

Přesněji řečeno zrekonstruovanou restauraci v tomto pohádkovém stylu otevřel před sedmnácti roky v květnu. „Inspiraci jsem si přivezl z jednoho pohádkového podniku v Brně, který mě velmi nadchl. Oslovil jsem tedy Vlastislava Brože a Jiřího Zajáčka z Divadla rozmanitostí, od nichž je většina výzdoby. Jsou to ale umělci, takže ještě hodinu před otvíračkou tu nebylo nic, i tak jsme to stihli,“ vzpomíná Peroutka na začátky.

Následně k restauraci vybudoval i jedenáct hotelových pokojů, k dispozici je dostačující parkoviště a velké vyžití tu mají především děti. „Mohou si vybrat mezi herním koutkem uvnitř restaurace, prolézacím hradem na předzahrádce, nebo velkým lanovým hřištěm za restaurací, kde zaplatí vstupné 30 korun a mohou v něm řádit celý den,“ uzavírá Milan Peroutka.

Podnikání

Co se chystá

Tipy na výlet

Zajímavosti

Ústecký kraj

© 2012 - 2017 | E-mostecko.cz | Sushenka.cz TOPlist

Webové stránky skupiny používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací