Bronzová medaile putuje do Hamru. Truhlář Ludvík patří mezi nejšikovnější studenty
Ludvík Steuter. Foto: SOŠ Litvínov – Hamr
Zajímavosti

Litvínov – Ve středu 26. února se do Brna sjeli mladí truhláři ze všech krajů České republiky, aby poměřili síly ve finále VIII. ročníku Mistrovství ČR oboru truhlář. Ústecký kraj reprezentoval žák třetího ročníku SOŠ Litvínov-Hamr Ludvík Steuter, jenž si účast ve finále zajistil vítězstvím v krajském kole soutěže.

Úkolem soutěžících bylo během pěti hodin vyrobit dle výkresové dokumentace stoličku. V dramatické soutěži vybojoval zástupce ústeckého kraje třetí místo.

„Z Ludvíkova výkonu máme upřímnou radost, prokázal, že v oboru truhlář patříme k republikové špičce,“ konstatoval vedoucí učitel pro střediska truhlář, umělecký truhlář, operátor dřevařské a nábytkářské výroby, tesař a čalouník Miroslav Findeis.

„Gratuluji ke skvělému výsledku, děkuji všem učitelům odborného výcviku, kteří se podíleli na odborné přípravě soutěžícího,“ dodala ředitelka SOŠ Litvínov-Hamr Jitka Francírková.

Z vítězství v soutěži se radoval Jakub Neubauer z Integrované střední školy Slavkov u Brna, stříbrnou pozici obsadil Lukáš Šťastný, reprezentant Střední školy řemeslné Jaroměř.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru