V Bečově zadarmo šijí roušky pro ostatní. Dochází jim gumičky a tkalouny, nemáte nějaké?
Foto: Ladislav Zbubna
Zajímavosti

Bečov – Od rána do večera šije v Bečově u Mostu skupina lidí ochranné roušky na obličej. Poté je rozvážejí a rozdávají zadarmo potřebným. Dochází jim materiál, můžete jim pomoci s jeho dodáním.

Co v Bečově vznikne, je zadarmo. Náš server Ladislav Zbubna kontaktoval s tím, že by lidé mohli pomoci dodat potřebný materiál. „Dochází nám gumičky a tkalouny,“ říká. Co se týká látek, uvítal by třeba barevné s dětským motivem pro nejmenší.

Nyní s ním roušky vyrábí Tereza Zbubnová, Nikola a Slávka Vališová, Lenka Kozelková a Jitka Kulišová. „Momentálně šijeme pro nemocnici v Kadani a dětské domovy. A samozřejmě pro toho, kdo přijde. Rozvážíme i po Mostecku zdarma pro lidi, kteří nemají, jak přijet,“ dodává.

Že se lidé nyní v obtížné epidemiologické situaci semknuli, dokazuje ještě další část z jeho příběhu. Na facebooku sháněl Ladislav Zbubna ke koupi šicí stroj. „Včera přijel pán z Mostu a daroval nám nepoužitou singrovku. Byl jsem z toho úplně vedle.“
Pokud máte materiál, který by mohl pomoci při výrobě roušek, můžete kontaktovat Ladislava Zbubnu na telefonním čísle 724 314 903.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru