Nemoc Covid-19 zasahuje i do života politiků v kraji. Nejméně dva se prokazatelně nakazili, jiní jsou v karanténě
Epidemiologická opatření v ústecké Masarykově nemocnici. Foto: KZ
Zajímavosti

Ústecký kraj - Nemoc Covid-19 už zasáhla i do života severočeských politiků. Nejméně dva onemocněli, další si prošli nebo procházejí preventivně karanténou.

Jedním z prvních nemocných v Česku byl 44letý děčínský zastupitel. Nakazit se měl na dovolené v Itálii.

Onemocněl a vyléčil se sportovec a zastupitel a radní v Ústí nad Labem Lukáš Konečný.

V karanténě musel být do provedení testů, které se nakonec ukázaly jako negativní, 1. náměstek hejtmana Martin Klika.

Naposledy oznámil, že je v karanténě na základě kontaktu s infikovaným člověkem primátor a kandidát do Senátu Teplic Hynek Hanza. Byly mu provedeny první testy, čeká na výsledek. „Prosím, dodržujte všichni veškerá bezpečnostní a hygienická opatření a pokud nemusíte, tak buďte doma. To je nejlepší ochrana!“ vzkázal Hynek Hanza lidem. Pracuje zatím z domova.

V karanténě je rovněž starostka Klínů na Mostecku Zděnka Německová, která se ještě před vyhlášením karantény pro lidi vracející se z rakouska vydala na déle plánovaný zájezd do rakouských Alp. „Po návratu jsme informovali naše praktické lékaře a všichni z nás jsou od té doby doma v karanténě s pracovní neschopností. Všechna naše karanténní opatření jsou v souladu s nařízeními vlády a krizového štábu, jsme v izolaci domova, nechodíme nakupovat a dodržujeme všechna opatření, nařízení a postupy nařízené vládou. Jako starostka obce si nemůžu (a nechci) dovolit absentovat své pracovní povinnosti tak dlouho, a proto s pomocí moderních technologií pracuji z domova,“ uvedla ke své situaci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru