VIDEO ROZHOVOR: Naší prioritou je bezpečnost, říká k zarážce litvínovský rodák a člen představenstva Tomáš Herink
Tomáš Herink v rozhovoru přibližuje zarážku v areálu Unipetrolu. Foto: Ponte Reports / Unipetrol
Zajímavosti

Litvínov - Na zarážce, neboli na odstavení výroby v areálu Unipetrolu a následné dvouměsíční revizi všech výrobních zařízení dle právních předpisů a norem, se vedle zaměstnanců Unipetrolu bude podílet také 1260 pracovníků specializovaných externích společností, z toho na 550 jich přijede ze zahraničí.

Při přípravě bezpečnostních a hygienických opatření se Unipetrol inspiroval nejen podněty odborníků, ale i samotných občanů, které mu předložil krizový štáb Litvínova. Zarážka je nezbytná pro zajištění bezpečnosti výroby a obyvatel a pro zajištění strategických dodávek pohonných hmot pro celý český trh. Výrobní zařízení Unipetrolu totiž patří do krizové infrastruktury České republiky.

Na přípravě projektu Zarážka 2020 začali odborníci v Unipetrolu pracovat již před dvěma roky. Dva měsíce před samotným zahájením projektu se objevil nečekaný úkol. Kromě lidského, materiálního a logistického zabezpečení celé akce bylo nutné zareagovat na nebezpečí v podobě šířícího se koronaviru. Rozjela se tak mimořádně rozsáhlá bezpečnostní akce, do které se zapojily desítky odborníků a úředníků.

„Naší prioritou je bezpečnost. A proto jsme udělali maximum, abychom dokázali najít řešení pro dvě velké výzvy, před kterými stojíme - realizovat nutnou a bezodkladnou generální revizi našich výrobních zařízení a současně minimalizovat rizika spojená s šířením nemoci COVID-19,“ řekl Tomáš Herink litvínovský rodák a člen představenstva Unipetrolu zodpovědný na výrobu, výzkum a vývoj.

ROZHOVOR

https://www.youtube.com/watch?v=bV5a3hzsap0

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru