V Mostě je Nový Einstein. Zasloužil se tu o rozvoj technického vzdělávání
Foto: Sev.En Energy
Zajímavosti

Most – Ivan Baláž, vedoucí učitel odborného výcviku ve Střední škole technické v Mostě, se stal třetím držitelem ocenění Nový Einstein. Společnost Vršanská uhelná ze skupiny Sev.en Energy ho uděluje za zvláštní zásluhy o rozvoj technického vzdělávání v rámci svého grantového programu Chytré hlavy.

Během své pedagogické praxe Ivan Baláž připravil řadu žáků pro profese automechanik, zámečník a instalatér, ale také dospělých v rámci rekvalifikačního programu řemesel. Zajímá se o práci s kovy a získal oprávnění mezinárodního instruktora ve svařování. Potenciál výuky svařování využil při zrodu myšlenky, vytvořit a zorganizovat soutěž žáků středních škol ve svařování s mezinárodní účastí. Nápad se ujal a soutěž má za sebou již sedm úspěšných ročníků s každoroční účastí kolem padesáti soutěžících.

Ocenění Nový Einstein s finanční odměnou třicet tisíc korun Ivan Baláž převzal na slavnostním setkání učitelů, pedagogických a kulturních pracovníků a zaměstnanců ve školství s primátorem Mostu Janem Paparegou, které se uskutečnilo již podvanácté. Letos magistrát ocenil a poděkoval za práci 39 učitelům a školským pracovníkům. Skupina Sev.en Energy se k poděkování připojila a věnovala jim peněžní poukázky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru