Nejvíce elektronických knih si v litvínovské knihovně půjčila čtenářka ze Španělska
Foto: archiv Věry Liebigové
Zajímavosti

Litvínov - Městská knihovna Litvínov se připojila k celonárodní akci Březen-měsíc čtenářů vyhlášením Čtenáře roku 2021.

Březen-měsíc čtenářů je svátkem všech knihoven, který již od roku 2011 vyhlašuje SKIP alias Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. Stalo se již dobrým zvykem v jeho rámci vyhlašovat také největšího čtenáře jednotlivých knihoven. Jak jej ale zvolit v době covidové a podle jakých kritérií? Letos se největší čtenář vybíral mezi aktivními uživateli e-výpůjček a jedním z hlavních hledisek byl počet uskutečněných výpůjček elektronických knih.

Za litvínovskou knihovnu putuje ocenění až do prosluněného španělského Benidormu. Odtud si již několik let půjčuje e-knihy čtenářka Věra Liebigová, a jen za rok 2020 to činí úctyhodných 29 titulů. „Velmi děkuji za cenu, kterou jste mě poctili. Jsem moc ráda, že existuje možnost číst e-knihy, jelikož sehnat tady českou či slovenskou knihu není možné a posílání knih je nepraktické a drahé. Asi bych byla brzy jimi zavalená. I když není nad skutečnou knihu v ruce. Už jsem přečetla i všechny na našem konzulátu v Benidormu,“ píše paní Liebigová ve svém pozdravu litvínovské knihovně.

Šťastné výherkyni patří gratulace k roční registraci zdarma a díky za přízeň, které si dlouhodobě a obzvlášť v této době knihovna nesmírně váží.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru