Klavírista Rufer vydává novinku. Hraje na ní věhlasný kytarista Libor Šmoldas
Martin Rufer vydal novinku.
Zajímavosti

Most - Mostecký rodák, klavírista Martin Rufer, v době odmlky veškerých kulturních aktivit nezahálí a vydává čerstvou novinku v podobě autorské skladby Fake Smiles. Na této nahrávce mu hostuje renomovaný jazzový kytarista a pedagog Libor Šmoldas.

"Ta skladba vznikla spontánní improvizací se spolužákem, basákem skupiny Metastavy, Markem Pachem. Marek nahodil dost neotřelou rytmickou figuru na basu, která mě během pár vteřin inspirovala a vnukla mi harmonii i celý motiv. Bylo to kouzlo okamžiku. Ačkoliv se žánrově jedná o jazz, samotný úvodní motiv je tak prostý, až mi to přijde úsměvné. Proto taky název - Fake Smiles. Během vzniku skladby jsme se s Markem radostí usmívali tak křečovitě, až nám přišlo, že to předstíráme. Snad to postihne i posluchače. Na nahrávce ještě hraje talentovaný bubeník Martin Kout, kolega z VOŠ Jaroslava Ježka," vysvětluje Rufer.

Slovo k písni dodává i kytarista Libor Šmoldas, uznávaný hudebník, pedagog a držitel mnohých ocenění: "Pianistu Martina Rufera jsem poznal jako studenta jazzové VOŠ Jaroslava Ježka. Zaujal mě jako otevřený, pozitivní člověk a velmi talentovaný a pracovitý muzikant, což není zrovna běžná kombinace. Na hodinu ansámblu letos přinesl vlastní skladbu Fake Smiles, která nápadně vyvažuje nosnou melodii s lichým metrem, spojuje moderní přístup s retro prvky a vůbec vytváří rovnováhu, která se mi v kompozici líbí. Neodolal jsem a se studenty si jí zahrál, byl to pro nás spontánní a radostný jam. Martin mě následně požádal, abych se zúčastnil natáčení, s čímž jsem moc rád souhlasil. Je pro mě velká radost spolupracovat s muzikanty mladší generace, kteří jsou už teď na tak dobré úrovni. Poslechněte si Fake Smiles, věřím, že se Vám výsledek bude líbit."

https://www.youtube.com/watch?v=zUwjhcsOWuo

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru