Z hořící budovy vyvedli desítky osob, oživovali lidi bez známek života. Dva policisté z Vejprt dostali cenu za čin roku
Oceňování v prestižní anketě Policista roku. Foto: Policie ČR
Zajímavosti

Vejprty - Nad ránem 19. ledna 2020 dorazili jako první k požáru domova pro mentálně postižené ve Vejprtech. Z budovy již šlehaly desetimetrové plameny a byla silně zakouřená. Bez dýchacích přístrojů začali s evakuací a vyvedli asi dvacet osob. Cenu za čin roku obdrželi Jakub Ježko a Martin Marek.

V průběhu pátečního večera proběhl na Pražském hradě již 21. ročník prestižní ankety Policista roku. Ve Španělském sále převzali ocenění vybraní policisté a policistky, které navrhla Etická komise Policie ČR z desítek nominovaných.

V kategorii čin roku si ocenění odnesli prap. Jakub Ježko a prap. Martin Marek z obvodního oddělení Vejprty, které spadá pod Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje.

Nad ránem 19. ledna 2020 dorazili jako první k požáru domova pro mentálně postižené ve Vejprtech. Z budovy již šlehaly vysoké plameny a byla silně zakouřená. Bez dýchacích přístrojů okamžitě začali s evakuací. Komunikace s klienty pro jejich postižení byla velice komplikovaná. Společně vyvedli asi 20 osob a praporčík Marek prováděl resuscitaci osob nejevících známky života. Praporčík Ježko se do budovy opakovaně vracel, dokud v ní nikdo nebyl. Sám skončil v nemocnici kvůli nadýchání zplodinami.

Za čin obdrželi od policejního prezidenta medaili Za statečnost.

Požár měl tehdy založit jeden z nepříčetných klientů. Zemřelo osm mužů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru