Jirkovští hasiči dostali finanční odměnu za pomoc při požáru na skládce Celio
Požár na skládce Celio. Foto: čtenářka
Litvínov

Jirkov - Jirkovští dobrovolní hasiči byli jednou z jednotek, které zasahovaly v září u požáru v areálu litvínovské skládky Celio. Vzplanula tam hala s linkou na drcení odpadu a desítky hasičů se na místě střídaly několik dní.

Jen pár dní nato přispěchala firma s poděkováním a doprovodila ho také finančním darem ve výši patnáct tisíc korun. "Vážíme si Vaší práce, která je na velmi vysoké profesní úrovni," píše mimo jiné v doprovodném dopise výkonný ředitel společnosti Celio Zdeněk Hubáček. Dar je přímo určený na technické dovybavení jednotky.

Jirkovští hasiči za peníze nakoupí speciální ruční svítilny, jejichž cena se pohybuje okolo sedmi tisíc korun. "Jsou to speciální nabíjecí svítilny s LED světly určené do výbušného prostředí,“ popisuje velitel jednotky Pavel Kolář. Hasiči je uplatní především při požárech sklepů či bytů. Pořídí celkem čtyři, rozdíl v ceně uhradí ze svého rozpočtu.

Nebyl to první zásah jirkovských dobrovolníků v areálu této společnosti Celio, loni dostala jirkovská jednotka za pomoc při několikadenním hašení tamní skládky oficiální poděkování od vrchního rady a ředitele krajských hasičů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru