Vyjádření organizátorů k víkendovým incidentům: Násilí na mejdanech nechceme, chování lidí před klubem ale ovlivnit nedokážeme
POLICISTÉ SE V NOCI ZE SOBOTY NA NEDĚLI SJELI K LITVÍNOVSKÉMU HUDEBNÍMU KLUBU. FOTO: ČTENÁŘ
Litvínov

Litvínov - Velkou pozornost vzbudily víkendové incidenty před litvínovským klubem Attic. Nejdříve tu mělo v noci z pátku na sobotu dojít k napadení strážníka, který musel být převezen do nemocnice. Následující noc ze soboty na neděli stálo před klubem opět několik policejních aut.

Důvodem byl násilný konflikt, ke kterému došlo před prostory klubu. O obou víkendových incidentech jsme informovali ZDE a ZDE.

Rádi bychom se vyjádřili k incidentu ze soboty na neděli. Moc nás mrzí, že musíme čelit zrovna takovým nepříjemnostem. Zároveň nás mrzí i kritika ze strany obyvatel Litvínova, kteří si myslí, že jsme neukočírovali situaci. Rádi bychom vyvrátili některé spekulace o tom, že organizace nebyla z naší strany zvládnuta.

V průběhu večera nedošlo uvnitř klubu k žádnému fyzickému napadení, ani jiným konfliktům. Prostory klubu ohlídala najatá ochranka, která se postarala o klidný průběh celého mejdanu. 

To, co se děje venku, ale bohužel ovlivnit nedokážeme. Mrzí nás, že se lidé "baví" takovýmto způsobem, namísto toho, aby svoji přebytečnou energii vybili jinak. Násilí na hudební akce nepatří a kategoricky ho odmítáme, jak už ale bylo řečeno, venkovní prostory nemáme v kompetenci a ani je za současného stavu ohlídat nejde.

Věříme, že se naše vyjádření dostane k co nejvíce lidem a že si ho agresivnější jedinci vezmou k srdci. Hudební akce pořádáme kvůli zábavě, řešit však takovéto konflikty je pro nás obrovskou nepříjemností, která na nás vrhá špatné světlo. Situace nám ale rozhodně není lhostejná.

Proto prosím respektujte ostatní návštěvníky a choďte se bavit s dobrou náladou a pozitivní energií. Pro řešení vybití agresivity doporučujeme nestabilním jedincům návštěvu psychiatra, popřípadě zapsání se do kurzu bojových sportů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru