STAN k povolební dohodě v Litvínově: Varianta dobrá pro ANO, ale ne pro město
Dosavadní místostarosta Milan Šťovíček. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Je více jak čtrnáct dní po volbách a v Litvínově se rýsuje vznik nové koalice. Starostové a nezávislí (STAN) s podporou spolku Litvínov patří občanům obsadili ve volbách druhou příčku hned za vítězným ANO. Ve středu vydali prohlášení k aktuální politické situaci ve městě. Přinášíme celé znění tiskové zprávy.

„Poděkování patří všem občanům, kteří svým hlasem podpořili naše kandidáty. Do zastupitelstva města se tak dostali MUDr. Jiří Biolek, MUDr. Adrian Javorek a současný místostarosta Mgr. Milan Šťovíček. Čtvrtý mandát nám utekl opravdu o kousek.

Povolební vyjednávání začalo hned po vyhlášení výsledků a vše nasvědčovalo tomu, že by měla pokračovat staronová koalice ANO, KSČM a STAN. Minimálním požadavkem STANu jako koaličního partnera, byl uvolněný místostarosta v osobě lídra Milana Šťovíčka. Na třetí schůzce jsme se však dozvěděli od vítězné strany, že jednání přerušují a vybrali si za nás jiný volební subjekt, SNK-ED.

Mrzí nás, že vítěz voleb nevyužil potenciálu Starostů a nezávislých a vybral si variantu, která je asi dobrým řešením pro ANO, ale není dobrá pro Litvínov.

Ještě před ustavujícím zasedáním zastupitelstva města chceme jednat s jednotlivými volebními stranami o prioritách města.

Jsme připraveni i nadále, i když nyní v opoziční roli, pracovat v zájmu litvínovských občanů jak na úrovni hnutí Starostové a nezávislí, tak se spolkem Litvínov patří občanům.“

Zvolení zastupitelé za STAN:

  • MUDr. Jiří Biolek
  • MUDr. Adrian Javorek
  • Mgr. Milan Šťovíček
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru