PRÁVĚ TEĎ: V Litvínově zvolili starostku, mezi zastupiteli je sedm nováčků
Právě zvolená starostka Litvínova Kamila Bláhová. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Kamila Bláhová z Hnutí ANO se podruhé stala starostkou Litvínova. Na svém ustavujícím zasedání o tom rozhodli ve čtvrtek odpoledne zastupitelé.

Pro staronovou starostku hlasovalo 15 zastupitelů, sedm se zdrželo. Místostarostkou byla zvolena Erika Sedláčková z KSČM a druhým místostarostou Karel Rosenbaum z ANO. V sedmičlenné radě obsadí hnutí ANO čtyři místa, KSČM dvě místa a SNK ED jedno místo. Všichni členové rady, kromě starostky a místostarostů, budou pracovat v radě jako neuvolnění. Za ANO budou v radě ještě Roman Ziegler a Jiří Fedoriška, za KSČM Rostislav Šíma a za SNK ED Květuše Hellmichová.


Slib, který skládali zastupitelé

  • „Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu města a jeho občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky.“

Volba vedení města nebyla překvapením, vyjednávací týmy se na tom dohodly již 19. října. Koalici doplňuje ještě Sdružení Litvínováci. V třiadvacetičlenném zastupitelstvu má většinu 14 hlasů.

Litvínov má nyní osm zkušených zastupitelů ze dvou a více období, osm se zkušeností z jednoho volebního období a sedm nováčků, kteří jsou zastupiteli poprvé.

V nejužším vedení města již není Milan Šťovíček (Starostové a nezávislí), který je nyní mezi opozičními zastupiteli. Za jeho práci místostarosty v uplynulých čtyřech letech v úvodní diskuzi poděkoval někdejší starosta Vlastimil Doležal.

K letošním komunálním volbám v Litvínově přišlo jen něco těsně nad třicet procent oprávněných voličů.

Psali jsme

{article 100943}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article 101252}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru