Záchrana památky: Lidé se začali skládat na obnovu vyhořelého zámečku u obory ve Mstišově
Zámeček ráno po ničivém požáru. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Mstišov – Lovecký zámeček Dvojhradí ve Mstišově, oblíbené místo turistů u tamní obory, bude možná zachráněn. Pomoci tomu mají i peníze od dárců.

Spuštěna totiž byla dobročinná sbírka. Peníze od dárců doplní prostředky získané z pojištění po skončení vyšetřování příčin požáru a z vlastních zdrojů majitelů.

Hořet začalo v nočních hodinách 26. září, oheň zničil většinu stavby, nutné bude obnovit až osmdesát procent objektu. Odhady škod hovoří o šesti milionech korun. Vzhledem k povaze stavby, která je národní kulturní památkou, bude nutné rekonstrukci provádět pod dohledem památkářů.

Sbírku vyhlásil Spolek Přátel obory Mstišov ve spolupráci se Spolkem A.S. Ghost Czech Force. Bližší údaje o sbírce a jak přispět najdete na facebookových stránkách obory (odkaz zde).

Zámeček je nyní uzavřený, obora je s jistými omezeními veřejnosti přístupná. Ničivý požár a zásah hasičů si můžete připomenout ve videu a fotogalerii v našem článku Velký požár v noci zničil zámeček u obory ve Mstišově.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru