OBRAZEM: Hasiči v Horním Jiřetíně otevřeli novou zbrojnici. Byla to velká sláva
Otevření nové hasičské zbrojnice. Foto: Jakub Zápotocký
Litvínov

Horní Jiřetín - V sobotu odpoledne se v Horním Jiřetíně otevřela zbrusu nová požární stanice. Prostory staré zbrojnice byly již dlouhou dobu nevyhovující, pro hornojiřetínské hasiče to tak byl doslova dar z nebes. Podle kroniky sahá jejich historie 145 let do minulosti.

Stavba byla zahájena v září minulého roku a trvala čtrnáct měsíců. I když se nepodařilo získat na ni dotaci, vedení města to od plánů na výstavbu neodradilo. Novou hasičskou zbrojnici tak financovalo výhradně město Horní Jiřetín ze svého rozpočtu. Design stavby má na svědomí olomoucký architekt Vladimír Paloušek, který na projektu hasičské zbrojnice pracoval už na Moravě. Vyšla na 11 milionů bez DPH, tedy zhruba na 13 až 14 milionů korun.

Slavnostní otevření přilákalo stovky lidí, kteří byli svědky symbolického přestřižení pásky a vysvěcení nového praporu. Pro veřejnost byl připraven stánek s pivem, raut a hrála i živá kapela.

Hasiči z Horního Jiřetína zasahují v celém okrese Most. V útrobách zbrojnice mají nové sociální zázemí, šatny a odpočinkovou i společenskou místnost. Stěny chodeb a místností zdobí fotografie. Garáž pojme tři hasičské vozy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru