Policisté při setkání nacionalistů v Litvínově zadrželi jednoho člověka
Sobotní demonstrace v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Při sobotním mítinku Dělnické strany sociální spravedlnosti na náměstí Míru v Litvínově policisté zadrželi jednoho člověka. Našemu on-line deníku to potvrdila mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Odpolední hodinové demonstrace se účastnila zhruba stovka lidí, zazněly projevy a okolo třetí hodiny odpoledne se účastníci rozešli. Policisté nijak nezasahovali. Zadrželi ale jednoho člověka, podle našich informací kvůli symbolice na oblečení. Nyní budou prověřovat, zda se nedopustil protizákonného jednání.

I když se setkání nacionalistů odehrálo v poklidu, policisté jsou ve střehu. Nadále platí, že v Litvínově a Janově je zvýšený výkon hlídkové služby. Právě Janov se přesně na den před deseti lety stal místem vyhrocených střetů mezi demonstranty a policií, která se snažila zabránit, aby se radikálové dostali do konfliktu s místním romským obyvatelstvem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru