OBRAZEM: Unipetrol podpořil tuto naši výjimečnou školu: přispěl na stipendia a pomohl s rekonstrukcí
Rekonstruovaná vstupní hala Scholy Humanitas. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Zástupci společnosti Unipetrol předali k užívání pedagogům a studentům střední školy Schola Humanitas v Litvínově nově zrekonstruované prostory školy za téměř 650 tisíc korun. Přes 150 studentů tak může využívat zmodernizovanou dvoranu s informační dotykovou obrazovkou a odpočívat v relaxační zóně v barvách hokejového klubu HC Verva Litvínov. V tomto školním roce navíc studenti získají od Unipetrolu stipendia v hodnotě 200 tisíc korun.

„Schola Humanitas je jednou z našich dvou partnerských škol, s kterými spolupracujeme dlouhodobě. Tou druhou je Educhem z Meziboří, kde jsme také pomohli z rekonstrukcí vnitřních prostor,“ vysvětluje Michał Chmiel, personální ředitel skupiny Unipetrol. „Pomoc s renovací škol vhodně doplňuje naše další aktivity na propagaci chemie a podporu vzdělávání v tomto oboru. Jezdíme také do škol přednášet, setkáváme se a diskutujeme s pedagogy i rodiči a pořádáme exkurze do našich výrobních provozů. Ročně náš závod v Litvínově navštíví bezmála 500 studentů,“ doplňuje Michał Chmiel.

„Tento počin zvýší atraktivitu školy. Nové prostory jsou příjemnějším a inspirativním prostředím pro studenty. Naše spolupráce s Unipetrolem je komplexní, renovací prostor školy to nekončí. Naši studenti získávají od Unipetrolu prospěchová stipendia, chodí na praxi do výrobního závodu v Chemparku Záluží, mohou se přihlásit na brigády. Se svými příspěvky se každoročně zapojují do Studentské vědecké konference konané v Univerzitním centru VŠCHT v areálu chemičky,“ uvádí Ladislav Turbák, statutární zástupce školy, a doplňuje: „Škola také v loňském roce získala grant od Nadace Unipetrol v hodnotě půl milionu, za který nakoupila plynový chromatograf.“

Foto

Schola Humanitas

Střední škola Schola Humanitas v Litvínově je přírodovědná škola zaměřená na vzdělání v oblasti ekologie. Její absolventi jsou plně připraveni i k vysokoškolskému studiu různého zaměření. Schola Humanitas je nejstarší školou svého typu v České republice. Nabízí moderní interaktivní vzdělávání v přátelském rodinném prostředí (max. 22 žáků ve třídě). Výuka odborných předmětů v laboratořích s nejnovějšími přístroji je doplňována činností v terénu, kde žák poznává přímé uplatnění svých teoretických znalostí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru