Kriminalita v Litvínově se snižuje, důraz klademe na Janov, říká velitel strážníků
Klademe důraz na Janov, říká velitel Městské policie Litvínov Zdeněk Urban.
Litvínov

Litvínov - Kriminalita se v Litvínově snižuje, a to i krádeže a vloupání do prázdných domů. Na městském webu to uvádí v hodnocení roku 2018 v Litvínově z pohledu bezpečnosti a pořádku Zdeněk Urban, velitel Městské policie Litvínov.

„Strážníci se soustředí na dohled na bezpečnost a pořádek v celém městě, zvláštní důraz ale klademe na Janov. Kriminalita v Janově ale není v posledních několika letech ani v oblasti přestupků nijak vyšší než v jiných částech města,“ sdělil Zdeněk Urban.

Strážníci také zachraňují životy a pomáhají lidem v nouzi. Pomáhají jim v tom i různá školení, která absolvují během roku. „Nejvíce využijí zdravotnické kurzy. Na místě u zraněného nebo nemocného člověka jsou často první a do příjezdu záchranné služby mohou pacienta ošetřit, použít defibrilátor, zastavit krvácení, prostě ho udržet při životě, než ho převezme lékař. Strážníci tak zachránili už několik životů,“ dodává Zdeněk Urban.

Městští policisté ale absolvují i další školení týkající se spíše praktických dovedností. Umí otevřít zámky zabouchnutých dveří, což obyvatelé Litvínova potřebují velmi často. Umí pracovat s motorovou pilou, to využijí při asistenci hasičům.

Věnují pozornost prevenci kriminality

V současné době v Litvínově pracuje dvanáct asistentek prevence kriminality. Dohlíží u každé základní školy. Funguje nízkoprahové centrum Jaklík v Janově. P“okračujeme s programem Pravda o drogách na základních školách. V programech prevence kriminality se více soustředíme na děti a školy, spolupracujeme s nimi v rámci jejich projektových dnů,“ dodal velitel.

V letošním roce má Městská policie Litvínov 70 zaměstnanců, z toho 38 strážníků. V mimořádných situacích využívá městská policie čtrnáctičlennou pořádkovou jednotku, která dostala v loňském roce nové vybavení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru