Město chce revizi rozsahu postiženého území, aby se běžkaři mohli vrátit do bílých stop
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - V lednu vydala Rada města Litvínova nařízení o dočasném vyloučení vstupu do lesa, a to na základě návrhu Lesů ČR. Důvodem bylo vysoké ohrožení osob pádem stromů nebo jejich částí na katastrálních územích Brandov, Rudolice v Horách, Hora Svaté Kateřiny, Fláje, Český Jiřetín, 6. Klíny II. Dočasné vyloučení vstupu do lesa bylo stanoveno do 31. března 2019.

„Rada města Litvínova nemohla rozhodnout jinak, protože by v tu chvíli město na sebe převzalo zodpovědnost za případné nehody při pohybu obyvatel ve vymezených oblastech. Omezení nepříjemně ovlivňuje místní obyvatele a turistický ruch, proto jsme okamžitě zahájili jednání se zástupci Lesy ČR o revizi rozsahu postiženého území. Usilujeme o otevření části tras, které jsou pro turisty a běžkaře bezpečné,“ říká místostarosta Litvínova Karel Rosenbaum.

Další jednání se zástupci samosprávy spádové oblasti, LČR a provozovateli běžkařských stop proběhlo 14. února. „Správce Lesů ČR a provozovatelé „bílých stop“ spolu dohodnou bezpečné trasy, které by mohly být turistům a běžkařům přístupné. S výsledkem seznámí Radu města Litvínova, která na základě jejich návrhu může udělit výjimku v nařízení o dočasném vyloučení vstupu do lesa. Předpokládám, že dohoda padne co nejdříve, abychom bezodkladně vyšli vstříc požadavkům našich občanů,“ dodává místostarosta.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru