Po tomto paneláku v Janově nemá zůstat ani stopa. Litvínov žádá o národní dotaci na jeho demolici
Panelový dům v Janově. Město ho chce zbourat. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Rada města Litvínova doporučuje zastupitelům schválit zadávací dokumentaci veřejné zakázky na výběr firmy, která zdemoluje panelák s čísly popisnými 271 až 276.

Předmětem zadávacího řízení veřejné zakázky jsou stavební práce související s demolicí osmipodlažního bytového panelového domu se šesti hlavními vstupy.

Dojde ke zdemolování celého objektu včetně podzemní části, suterénní zdi budou ubourány 0,5 m pod úroveň budoucího upraveného terénu, odstraněny budou přilehlé betonové plochy. Po demolici bude pozemek srovnán a zatravněn.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 25 milionů korun bez DPH. Nabídky dodavatelů budou hodnoceny podle kritéria ekonomické výhodnosti. Předpoklad termínu zahájení realizace stavby, který závisí na rozhodnutí o poskytnutí dotace, je červenec 2019.

Předpokladem realizace akce je spolufinancování z národní dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR, z programu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách na území Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje. Výše dotace činí 50 % z celkových uznatelných nákladů, maximálně však 10 milionů korun na jednu žádost.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru