Motorkáři z ČEZ jedou Jednou stopou pro Kryštůfka z Krupky a Kačenku z Litvínova
Kryštůfek jako pravý džentlmen jen za asistence tatínka Miroslava doprovodil při odchodu Kačenku a její maminku Janu až ke vstupním dveřím do informačního centra. Foto: Ota Schnepp
Litvínov

Ledvice – Energetici napříč celou Skupinou ČEZ, pro něž se dvě rychlá kola stala celoživotní vášní, mají srdce na pravém místě a dokáží pomoc druhým. Díky jejich charitativnímu projektu „Jednou stopou pro…“ získal Kryštůfek z Krupky 90 000 a Kačenka z Litvínova 20 111 korun. Jindy na první pohled drsní muži, ale i ženy túrující v koženém a s helmou se zakrytým hledím své stroje, se v sobotu 13. dubna sešli v Informačním centru klasické energetiky v Elektrárně Ledvice, aby zde předali oběma handicapovaným dětem symbolické šeky s výše uvedenými finančními částkami.

„Jedná se o výtěžek z prodeje nástěnného kalendáře „Jednou stopou pro Kryštofa“ na rok 2019, Ten jsme nafotili s mužskými modely, dětmi a Kryštůfkem loňského června. Vytisklo se ho 550 kusů a nezbyl nám ani jediný. Nabízeli jsme ho známým a ti zase svým známým a tak dále. Ve finále se nám podařilo shromáždit více peněz, než jsme čekali. Dohodli jsme se proto s jeho rodiči, že tou částkou nad plán podpoříme ještě někoho dalšího. Volba padla na Kačenku z Litvínova,“ říká Kamila Češpivová, která pracuje v Elektrárně Ledvice. Jako motorkářka stála před lety i u zrodu podzimního dvoudenního setkání motorkářů ze Skupiny ČEZ s názvem ENERGY MOTOTODAY, které se pravidelně (letos již VI. ročník) koná v Jesenici na Plzeňsku.

„A právě tam jsme, jak jinak, u piva přišli na nápad s prvním kalendářem pro Terezku. Ohlasy byly i po dvou letech takové, že po dámách na motorkách v elektrárenských exteriérech přišli vloni na řadu pánové. Ti ovšem se svými stroji pózovali hlavně v prostorách Dolů Bílina,“ uvedla dále Kamila Češpivová s tím, že už nyní její „parta“ složená nejen z čezáckých motorkářů a motorkářek přemýšlí nad dalším kalendářem. „Pro koho pojedeme příští Jednou stopou, ještě nevíme. Tipy na rodiny s handicapovanými dětmi ale pochopitelně už máme. Ovšem víme, kde budeme fotit. Po uhelné elektrárně a dolech zavítáme na vodní elektrárny Skupiny ČEZ, jako jsou Les Království, Dlouhé Stráně, Dalešice, Střekov a Želina. Tam všude jsme už na focení domluveni, další snad ještě přidáme.“

1404cezpomocjednoustopou2

Tři „hnací motory“ projektu Jednou stopou pro… teplická motorkářka Veronika Přibáňová, elektrárenské motorkářky Zdeňka Lukáčová a Kamila Češpivová (zleva) obdarovaní Kačenka a Kryštůfek, jeho rodiče s asistenční pudlicí Nemesis a tři dětské modely, které se rovněž podílely na tvorbě kalendáře. Foto: Ota Schnepp

Desetiletý Kryštof z Krupky, se narodil v šesti měsících s vrozenou vývojovou vadou hydrocefalus. Aby toho nebylo málo, v raném věku byl několikrát napaden meningitidou a prodělal mozkovou obrnu. „Stalo se něco neuvěřitelného, v to co jsme od loňského focení tajně doufali, se splnilo. Nemáme slov, naše veliké díky se jimi nedá dost dobře vyjádřit. Dvakrát do roka jezdíme s Kryštůfkem na měsíční terapie do lázní v Klimkovicích u Ostravy, které mu velice pomáhají. Není to vůbec levná záležitost, takže je to pro nás moc veliká pomoc,“ shodli se dojatí rodiče, maminka Lucie a tatínek Miroslav.

Pobytu v Klimkovicích si užije i osmiletá Kačenka z Litvínova. „Kačenka prodělala dětskou mozkovou obrnu a rovněž potřebuje lázeňskou terapii, aby se zase dostala o kus dál. Když se sami od sebe ozvali motorkáři z ČEZ, že nám chtějí finančně pomoci, velice mne to potěšilo a dojalo. Všem moc děkujeme a rodičům Kryštůfka za to, že byli ochotni se s námi podělit,“ uvedla rovněž dojatá maminka Jana. Podle paní Lucie v tom neviděli žádný problém. „Když se nás ptali, zda jsme částku získanou navíc, ochotni přenechat postižené holčičce z Litvínova, tak jsme pochopitelně souhlasili. Kdo jiný, než my nejlépe ví, jaké to je, když někdo potřebuje pomoc druhého. A když můžeme, tak pomůžeme i my.“

Jak při focení kalendáře, tak i u slavnostního předání symbolických šeků byl přítomen i Jiří Šinágl, ředitel Elektrárny Ledvice a Paroplynového cyklu Počerady. „I drsoň může mít srdce na pravém místě a pomoci dobré věci, obzvláště pak motorkáři. Vím to, sám mezi ně patřím. Proto jsem neváhal dát souhlas k focení kalendáře pro Terezku a poté i pro Kryštofa s využitím elektrárenského zázemí. Jsem rád, že ve druhém případě se finančně dostalo i na malou Kačenku. Pokud to půjde, budu vždy takovéto projekty podporovat,“ udělal ředitel tečku za motorkářským srdcařským dopolednem v Informačním centru klasické energetiky Skupiny ČEZ.

  • Ota Schnepp
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru