Janovu je třeba dál věnovat zvýšenou pozornost. Situace se tam nedá předvídat, říká velitel strážníků
Litvínovská část Janov. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Litvínovští zastupitelé se budou zabývat zprávou o stavu a činnosti městské policie za lonský rok. Ta mimo jiné shrnuje, jak jsou na tom jednotlivé části Litvínova s bezpečností a s čím se tam strážníci nejvíc potýkají.

„V průběhu roku 2018 se na celém území města nevyskytovaly žádné události, které by výrazně narušovaly místní záležitosti veřejného pořádku. Oblast veřejného pořádku ve městě dlouhodobě ovlivňuje celkový stav a proměnlivý vývoj problematiky sociálně vyloučené lokality Litvínov-Janov. Za hlavní problém zde lze označit nepřehlednou situaci v oblasti bydlení, která se projevila naplno v roce 2018. V některých částech Janova v souvislosti se změnami struktury vlastníků či správců bytových domů byl stav krizový. V současné době nelze s jistotou předvídat, jak se bude v této oblasti situace v Janově vyvíjet a bude proto nezbytně nutné této lokalitě nadále věnovat zvýšenou pozornost," uvedl velitel Městské policie Litvínov Zdeněk Urban.

Za problematickou označuje věkovou kategorii mladistvých osob, kterou se městská policie musela již druhým rokem zabývat. "Ačkoliv byl v průběhu roku 2018 zaznamenán pokles jednání, ve kterých figurovaly mladistvé či nezletilé osoby, městská policie řešila nový fenomén v podobě organizování fyzických potyček mezi žáky základních škol. Tento problém řešíme v úzké spolupráci s odborem sociálních věcí a školství a prevencí kriminality obecně,“ říká ke zprávě Zdeněk Urban.

Městská policie řešila celkem 18 768 událostí, z toho v Litvínově 13 522, Janově 3 979, Horním Jiřetíně 982, Meziboří 285.

Zpráva o stavu a činnosti městské policie obsahuje souhrnný přehled o zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Litvínova, Horního Jiřetína a Meziboří, dále základní informace z jednotlivých oblastí organizační struktury městské policie.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru