Milé překvapení pro cyklisty a motorkáře. Policisté jim předávali balíčky první pomoci
Policisté předávali balíčky první pomoci. Foto: Policie ČR
Litvínov

Litvínov - Na Litvínovsku proběhla preventivní akce, cyklisté a motorkáři při ní získali od policistů balíčky první pomoci.

Teplé počasí vylákalo na silnice mosteckého okresu nejen cyklisty a motorkáře, ale i policejní preventisty. Ti se v rámci preventivní akce zaměřili právě na tyto dvě skupiny, které patří mezi nejohroženější účastníky silniční provozu.

Během dopoledne policisté kontrolovali na stezce pro cyklisty v rekreačním areálu Nové Záluží na Litvínovsku vybavení jízdní kol. Cyklistům policisté předávali různé reflexní prvky a také klíčenku pro zdraví. Ta obsahuje roušku pro umělé dýchání, latexovou rukavici, skalpelovou sterilní čepelku, sterilní jehlu v obalu, polštářkovou náplast, lihovou desinfekci, spínací špendlík a také praktického průvodce se zásadami první pomoci a důležitá telefonní čísla.

"Následně se policisté přesunuli na silnici v obci Horní Jiřetín a tam se zaměřili i na motorkáře. Těm poskytli motolékárničku, která je v povinné výbavě dle vyhlášky MD ČR pro poskytnutí předlékařské první pomoci. Cyklisté i motocyklisté aktivitu mostecké policie hodnotili kladně a přivítali získání reflexních prvků a výbavy pro 1. pomoc," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Cílem této akce bylo působit na chování těchto účastníků silničního provozu a tím příznivě ovlivnit vývoj nehodovosti v našem okrese.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru