VIDEO: Litvínov chtěl opravit cyklostezku k chemičce, ale nedostane na ni peníze
Tři metry široká cyklostezka je někde už i méně než poloviční. Jinde je asfalt popraskaný. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Je to jediná možná cesta pro cyklisty z Litvínova, jak se dostat k chemičce, a pro lidi z chemického areálu, jak se zase vlastní silou dopravit do města. Na hlavní silnici nesmí. Cyklostezka, která vedle ní vede, ale potřebuje rekonstrukci.

Redakce si celou cyklostezku projela od litvínovského Lidlu až k areálu chemických závodů a zpět. Zatímco první část cesty z Litvínova k ubytovně UNO je ještě v poměrně dobrém stavu (když vynecháte překonání někdejšího železničního mostu se zbytky kolejí), od ubytovny k chemičce je situace již horší. Popraskaným asfaltem prorůstají drny trávy, někde se stezka začíná pomalu ztrácet v zeleni.

Litvínov chtěl práce na opravách zahájit ještě tento měsíc. Rada města Litvínova dokonce již rozhodla o výběru nejvýhodnější cenové nabídky na stavební úpravy. Vybraný dodavatele HERKUL předložil nabídku ve výši 4,56 milionu korun. Zahájení prací však záviselo na získání dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) a schválení rozpočtového opatření na přijetí dotace v orgánech města.

„Už víme, že jsme v prvním kole žádostí o dotaci neuspěli. Budeme to zkoušet dál. Radní se rozhodli, že město akci z vlastních zdrojů realizovat nebude,“ dodává k úpravě cyklostezky starostka Litvínova Kamila Bláhová.

Celou trasu cyklostezky od chemičky k Litvínovu si můžete s námi projet ve videu.

https://www.youtube.com/watch?v=YGewX7D3UxA

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru