Strojírna Litvínov chce založit soukromou střední průmyslovou školu
Obráběcí stroj. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Soukromá společnost Strojírna Litvínov chce založit střední průmyslovou školu s maturitním i učebním oborem. Informovalo o tom město Litvínov, jehož radní se se záměrem firmy seznámili.

Na střední průmyslové škole mají být maturitní obor Strojírenství - konstrukce strojů, technologie obrábění a učební tříletý obor Obráběč kovů. Cílová kapacita pro dva obory vzdělávání Střední průmyslové školy Strojírna Litvínov by měla být 140 žáků.

Podle školského zákona je nezbytné k žádosti o zápis školy do rejstříku doložit stanovisko kraje, na jehož území bude střední nebo vyšší odborná škola působit, pokud není jejich zřizovatelem.

Společnost by si založením soukromé školy mohla zajistit kvalifikované pracovníky. Těch je v technických oborech nedostatek. "Tradičně velká poptávka je po technických profesích napříč všemi obory. Právě v této oblasti se zaměstnavatelé nejčastěji potýkají s problémem najít kvalifikované zaměstnance," potvrzuje Kateřina Beránková, mluvčí Úřadu práce ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru