Na Moldavu vyjela historická souprava. Symbolickému propojení železnice Moldava – Rechenberg pršelo štěstí
Na Moldavu byl vypravený zvláštní vlak se soupravou historických motoráčků. Foto: Ilona Kaulfuss
Litvínov

Moldava – Další z akcí, které mají za cíl podpořit opětovné propojení rozdělené železniční trati Most–Moldava–Freiberg, se konala v sobotu 7. září. Symbolické propojení moldavské a freiberské dráhy se tentokrát uskutečnilo v rámci Dnů evropského dědictví. Na jeho organizaci se podílely obce Moldava a Rechenberg Bienenmühle, Infocentrum povodí Ohře na Flájích, sdružení Moldavská dráha, Českojiřetínský spolek pro obnovu Krušnohoří, MAS Cínovecko a další.

Program byl pestrý a od jeho návštěvy zájemce neodradilo ani sobotní deštivé a chladné počasí. Na Moldavu byl z Mostu vypravený zvláštní vlak se soupravou historických motoráčků, na který bylo nutné si pořídit jízdenky s předstihem. Jinak fungovalo běžné vlakové spojení mezi Mostem a Moldavou. Od moldavského nádraží vyjížděly autobusy, které svezly návštěvníky na přehradu Fláje a Rauschenbach, kde se konaly Dny otevřených dveří. Kulturní a zábavný program se rozjel jak u moldavského nádraží, tak i v Rechenbergu-Bienenmühle.

U moldavského nádraží se na pódiu vystřídalo několik kapel. Folkové uskupení z Oseka Hadraplán, Urutná veverka z Teplic nebo hrobská hardcore punková kapela Gravetherapy a další. Pro děti zde byla rozmístěná různá zábavná stanoviště. Občerstvení fungovalo ve zdejší restauraci. Na německé straně, na hradním nádvoří v Rechenbergu, vystoupily kromě německých hudebních kapel mažoretky z Mostu, představil se tady Junior Bigband a Velký dechový orchestr z Litvínova, Krušnohorská dudácká kapela a řada dalších umělců.

0909moldava2

Od moldavského nádraží vyjížděly skupiny zájemců na prohlídku přehrad Fláje a Rauschenbach. Foto: Ilona Kaulfuss

Příští neděli, 15. září se v rámci symbolického propojení moldavské a freiberské dráhy uskuteční ještě exkluzivní koncert. Bude se konat v nádherném rechenberském kostele v Rechenerg-Bienenmühle v Německu a vystoupí na něm teplický soubor Collegium hortense. Koncert začne ve 14 hodin a zazní dílo oseckého cisterciáka Jakoba Trautzla: Saul.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru