Na dubském Plivátku se letos lidé koupali naposledy
Koupaliště v Dubí. Foto: Ilona Kaulfuss
Litvínov

Dubí – Podle informace starosty Dubí, Petra Pípala, si v městském koupališti, zvaném Plivátko, zaplavali lidé letos v létě naposledy. V letošní sezóně došlo k prasknutí bazénu a technický stav koupaliště je natolik špatný, že by případná oprava vyšla téměř tolik jako výstavba nového. Pípal o situaci informoval zastupitele na středečním zasedání 18. září.

„Po letošní zimě se stav koupaliště velmi zhoršil a začala unikat velká spousta vody. Naměřili jsme, že v průběhu 24 hodin vyteklo z bazénu 26 kubíků vody. Na koupališti byl proto ukončený provoz ještě před koncem sezóny a dál se už areál provozovat nebude. Rozhodně koupaliště v příštím roce neotevřeme,“ zdůraznil starosta.

Vedení města obdrželo v návaznosti na havárii koupaliště nabídky od dvou firem, které se zabývají výstavbou nových. Dubské Plivátko je podle odborníků neopravitelné, město proto zvažovalo i tuto možnost. Jedna z nabídek ale představuje náklady ve výši 15 miliónů korun a druhá firma předložila dokonce nabídku za 17 miliónů. „Musíme zohlednit priority. 17 miliónů jsou například náklady na vybudování kanalizace v Drahůnkách. Pokud budeme zvažovat, co je v tuto chvíli důležitější, pak je to kanalizace.“

Podle starosty sloužilo dubské koupaliště celých třicet let. Uvedené do provozu bylo v roce 1989. Vedení města bude stát nyní před rozhodnutím, co s ním. V diskusi zazněla mimo jiné otázka, proč město nezprovozní Hamerský rybník nahoře nad bývalou Geoindustrií, který kdysi ke koupání sloužil. Petr Pípal upozornil, že současné legislativní podmínky na vytvoření a provozování koupališť jsou natolik náročné, že v případě Hamerského rybníka je vytvoření koupaliště prakticky nemožné. Dodal, že město plánuje jeho vyčištění, které jen samo o sobě vyjde na zhruba 800 tisíc korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru