AKTUÁLNĚ: Přejezd v Nádražní ulici je znovu otevřený!
Železniční přejezd v Nádražní ulici. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Dobrá zpráva pro řidiče. Po několikatýdenní uzavírce je od pátečního dopoledne znovu otevřený pro automobilovou dopravu železniční přejezd v litvínovské Nádražní ulici.

Otevření přejezdu souvisí s položením nových kolejí na rekonstruované a elektrifikované trati. Staré koleje bylo zapotřebí zcela odstranit i s podkladem a vyměnit za nové. Trať je nicméně pro veřejnou železniční dopravu stále uzavřena. Na přejezdu není funkční světelné zařízení, dopravní značení řidičům nyní přikazuje před kolejem zastavit a rozhléhdnout se. Po dráze se totiž mohou pohybovat stavební stroje.

Na litvínovském nádraží budou nejen nové koleje, ale i nástupiště. Úpravami postupně projde přibližně 13,5 kilometru trati mezi Litvínovem a Oldřichovem včetně vybudování trakčního vedení na dosud neelektrizovaném 1,5 kilometru dlouhém úseku mezi Loukou u Litvínova a Litvínovem. Celkové náklady činí přes jednu miliardu korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru