Centrum pro děti ve vyloučené lokalitě má nové vybavení. Další peníze šly na novou kameru
United Energy vybavila nízkoprahové centrum Jaklík. Foto: UE
Litvínov

Litvínov - Novým nábytkem se může pochlubit nizkoprahové centrum Jaklík v Litvínově – Janově. Městská policie, která janovský klub spravuje, pořídila herní prvky a nábytek splňující podmínky pro školská zařízení, z daru od teplárenské společnosti United Energy.

„Posláním Jaklíku je zajistit dětem v sociálně vyloučené lokalitě prostor pro bezpečné trávení volného času a minimalizovat tak nežádoucí vlivy na jejich přirozený vývoj. Dětem od 6 – 14 let zde nabízíme cílené programy a vzdělávací činnosti. Do klubu dochází denně zhruba 20 dětí, dopoledne i mateřské školky,“ upřesnil činnost janovského zařízení Zdeněk Urban, velitel Městské policie Litvínov. Prostory klubu využívá rovněž Osadní výbor pro Janov na svá pravidelní zasedání s veřejností a zástupci vedení města Litvínov.

„Určitým handicapem pro rozvoj aktivit v zařízení je malý prostor a již nevyhovující vybavení. Jaklík vznikl již před deseti lety a vybavoval se stylem, co dům dal. Proto městská policie využila část daru od United Energy ve výši 50 tisíc korun právě na pořízení nového nábytku a herních prvků. Dalších 50 tisíc korun pak bylo použito na zřízení nového kamerového bodu v Litvínově-Hamru, v ulici Mládežnické. Ten přispěje k bezpečnosti dětí docházejících do zdejší základní školy a učiliště. Pod dohledem také bude areál Nové Záluží, který je mnohdy terčem projevů vandalismu,“ doplňuje Urban.

K finančnímu daru se vyjádřil i generální ředitel United Energy Milan Boháček: „S Městskou policií v Litvínově spolupracujeme jako s organizací v podstatě nejdéle. Jejich projekty jsou smysluplné a vždy dobře zpracované. Korespondují i s naším zájmem, tedy zajistit vyšší kvalitu žití obyvatel v regionu. S podporou proto nikdy neváháme.“

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru