Zahraniční spolupráce škol úspěšně pokračuje! Truhláři a kadeřníci získávali zkušenosti na Slovensku
Foto: SOŠ Litvínov-Hamr
Litvínov

Litvínov – I v letošním školním roce pokračovala spolupráce mezi SOŠ, Litvínov-Hamr, Spojenou školou, Žilina a SOŠ drevárskou a stavebnou, Krásno nad Kysucou. Z programu Erasmus+ se začátkem října vydalo celkem 14 žáků oborů Truhlář, Umělecký truhlář a kadeřník na stáž k našim partnerům na Slovensko.

Pod vedením učitelů odborného výcviku a odborných předmětů se Truhláři učili vyrábět špaletová okna. „Kluky obou škol jsme promíchali, bylo zajímavé sledovat jejich spolupráci,“ říká jeden z učitelů odborných předmětů Marek Razím.
„Spolupráce mezi školami funguje výborně, vzájemné předávání zkušeností obohacuje nejen žáky, ale i nás učitele,“ uvedl učitel odborného výcviku Miroslav Findeis.

Žáci oboru kadeřník se zaměřili na nácvik náročné účesové tvorby, líčení, úpravu obočí. „Všechny získané poznatky žáci uplatní v praxi, zejména při přípravě tradiční kadeřnické soutěže Junior, kterou naše škola každoročně pořádá,“ uvádí učitelka odborného výcviku Barbora Botošová.

1610hamr2

Nejen prací živ je člověk, a tak byl čas i na poznávání okolí. „Slovenská příroda je nádherná, při návštěvě památek na nás dýchl i kus historie. Bude-li možnost, určitě se sem rádi vrátíme,“ uzavírá spolu se žáky Marek Razím.

Ředitelka školy Jitka Francírková oceňuje přínosy nastavené spolupráce „Do partnerských škol se vracíme již třetím rokem. Je zřetelné, jak jsme pokročili v nastavené spolupráci, a to jak pracovně, tak i osobně. A to spolupráci posouvá kupředu. Je pro mne inspirující vidět spokojené žáky i kolegy. Mám tak chuť do další práce, protože vyvinuté úsilí je vidět a má smysl.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru