AKTUÁLNĚ OBRAZEM: V Krušných horách napadl sníh. Večer má přijít sněžení téměř všude
Zasněžené vrcholky hor nad Chomutovem. Foto: e-deniky.cz
Litvínov

Krušné hory - Předpovědi počasí se vyplnily. Od středních poloh Krušných hor od středy sněží. V ranních hodinách se na vrcholcích pohoří již udržovala tenká vrstva sněhu.

Silnice jsou sjízdné, mokré, po chemickém ošetření. Řidiči by měli aktuálně počítat s přeháňkami tvořenými sněhem a deštěm, místy se tvoří rovněž mlhy.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oznámilo, že je na zimu připravené od začátku listopadu po celém Česku. "Během letošní zimy se o průjezdné komunikace bude starat v rámci SSÚD ŘSD více než 700 našich zaměstnanců. Do připravených směn je zařazeno celkem 599 řidičů a 125 dispečerů. Další kapacity, především pro údržbu silnic I. třídy, jsou na zimu v pohotovosti u dodavatelských firem," uvedlo ŘSD. Připraveno je 183 sypačů a 42 univerzálních vozidel pro různé vybavení. Při velké sněhové nadílce například přijdou ke slovu mohutné frézy, schopné zvládnout i ty největší závěje. Ve skladech SSÚD je připraveno téměř 45 tisíc tun soli a solného roztoku. K nakládání soli do sypačů je připraveno 45 nakladačů.

A jak dnes bude po zbytek dne? Meteorologové hlásí zataženo, ve večerních hodinách se sněžením téměř ve všech polohách. Nejvyšší odpolední teploty okolo 0 až 4 °C. Pokud se sníh udrží, bude mokrý a těžký.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru