Silničáři řekli, kdy začnou stavět širší silnici mezi Mostem a Litvínovem a že na ní budou semafory
Pro Litvínov je silnice přes chemičku nejdůležitější spojnicí s okolím. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Mostecko - Ředitelství silnic a dálnic ČR představilo zástupcům litvínovského městského úřadu podrobný harmonogram přípravy zkapacitnění silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem.

Úsek silnice I/27 mezi Litvínovem a Mostem prochází průmyslovou aglomerací, jíž dominuje rozsáhlý komplex především chemických závodů v Záluží u Litvínova. Současná silnice je dvoupruhová. Jejím rozšířením na čtyřpruh se zlepší plynulost a zejména bezpečnost silničního provozu v dané lokalitě. „Pro naše město je to klíčová stavba. Silnice I/27 je nejdůležitější spojnicí s ostatní sítí komunikací v republice,“ připomněla význam stavby starostka Litvínova Kamila Bláhová. Vzhledem k tomu, že komunikace prochází rozsáhlým areálem Unipetrolu, pokyn k pokračování přípravy byl vydán na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu.

Na stavbu již bylo vydáno územní rozhodnutí. Vzhledem k novele zákona o vlivu stavby na životní prostředí je v této chvíli nutné doložit nové zjišťovací řízení. „Na trase stavby nyní připravujeme projektovou dokumentaci podrobného inženýrsko-geologického průzkumu a dokumentaci vlivu stavby na životní prostředí. S velkou pravděpodobností se potvrdí, že stavba nemá významný vliv na životní prostředí a budeme moci pokračovat stavebním řízením,“ popsala současnou přípravu stavby Eva Semanová z chomutovské Správy ŘSD. V rámci přípravy byl rovněž prověřen technický stav stávajících mostů, které byly původně plánovány k rekonstrukci.

Hotovo bude nejdříve za osm let

Současný harmonogram počítá se zahájením stavby nejdříve v roce 2024 a zprovozněním v roce 2027. „Vše bude záviset především na dohodách s vlastníky inženýrských sítí a s majiteli pozemků, které bude nutné pro stavbu vykoupit,“ podotkl k aktuálnímu harmonogramu ředitel Správy ŘSD Chomutov Martin Vidimský. V polovině příštího roku bude pro stavbu dokončena podrobná vizualizace projektovaného stavu.

Trasa podle platného územního rozhodnutí bude obsahovat rovněž světelně řízené úrovňové křižovatky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru